Annons

Bästa kompaktkameran? (1000-2000kr)

Produkter
(logga in för att koppla)

Fotografen_

Aktiv medlem
Snart när jag och min familj ska ut och resa så känns det som att det skulle kunna vara bra med en kompaktkamera också, istället för att behöva ta med sig systemkameran överallt.

Har egentligen inga krav, helt enkelt en bra kamera från 1000 till max 2000 kr.

Har inte lika mycket koll på kompaktkameror så därför vill jag veta vad ni rekommenderar!

Mycket tacksam för er hjälp!
 
Jag tror du har större tur med att hitta info om kameror i den klassen om du googlar på "test kompaktkamera 2011" eller något liknande.

Erfarenheten av dem och speciellt erfarenhet av flera olika modeller är nog sällsynt här. Vill man ha goda erfarenheter av dem är det nog ännu svårare här ;-)

Om jag var som du skulle jag köpa en Canon S95 eller G12 och sedan sälja den efter resan än att köpa en i den billigaste klassen.
 
Kan rekommendera Sony HX-5V

Har en Sony HX5V själv, och är nöjd med den, efter ett drygt års användning.

Bra zoomomfång, lättanvänd och tämligen bra bilder (ok, liten sensor och emellanåt rätt kraftig brusreducering talar mot, men ändå ok). Filmläget är riktigt bra, o. det finns ett par praktiska lägen för tex. svagt ljus o. panoramabilder.

Ganska begränsade manuella inställingsmöjligheter (M, P- läge finns dock) men då jag själv använder systemkamera väldigt sporadiskt, har jag inte vant mig vid det, o. saknar det inte. Vill man ha mer kontroll där finns nog andra kameror, kanske nån från Canon, Panasonic, vad vet jag...

Den ligger på knappa 1900:- nu, se http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=544349 så kvalar väl in där. Det för f.ö. 82 kameror, om man söker som följer: http://www.prisjakt.nu/kategori.php?l=s74114936.

Hoppas du hittar nån bra kamera!
M v h
A.
 
ANNONS
Götaplatsens foto – en riktig fotobutik.