Som Plus-medlem får du: Tillgång till våra Plus-artiklar | Egen blogg och Portfolio | Fri uppladdning av dina bilder | Rabatt på kameraförsäkring och fotoresor | 20% rabatt på Leofoto-stativ och tillbehör | Köp till Sveriges mest lästa fototidning Fotosidan Magasin till extra bra pris.

Plusmedlemskap kostar 349 kr per år

Annons

Canon 7D + Fisheye Optik

SlashHh

Aktiv medlem
Tjena allesammans,

Ska precis beställa en Canon 7D och en glugg med fisheye optik och behöver råd, Mest för stillbild, men säkert film också! Skateboard/wakeboard/allround

Det står mellan Tokina AT-X DX 10-17/3,5-4,5 Fisheyezoom och Sigma EX 10/2,8 DC HSM Fisheye.

Tokina kanske kan användas mer i olika sammanhang, när den har zoom, mer som ett extremt vidvinkligt 17mm läget. än bara en fisheye. effekten avtar ju.

Sigma har ju bättre bildkvalité har jag hört, fast bländare men också 10mm hela tiden.

Använder man zoomen på ett fisheye, någon som vet?
 
Fotar ju en del skateboard, Så zoomen kan ju komma till nytta. får köra på Tokinas, dom som har den gluggen verkar ju vara nöjda.

Tack för svar
 
Har tänkt på det där med zoom, känns som objektivet blir mer användbart med zoom. Synd att det inte var fast bländare bara. Kan inte få allt i den prisklassen. EF 8-15 mm f/4L ser verkligen ut som en jätte bra glugg. Tack för länken till dina bilder.
 
EF 8-15 mm f/4L fisheye USM har bländare 4 över hela brännviddsområdet. Men utan att ha tittat efter skulle jag förstås starkt misstänka att den är en gnutta dyrare än Tokinan.
 
ANNONS
Götaplatsens foto – en riktig fotobutik.