Annons

Canon EF 50 mm 1:1,0

Produkter
(logga in för att koppla)

Danne_c

Ny medlem
Hej
har en fråga om det är någon som har en aning om hur mycket en Canon EF 50mm 1:1.0 Ultrasonic glugg kan vara värd? Är i mycket gott skick. Har hittat lite priser i varierande prisklasser på amerikanska webbsidor men tänkte om det är någon här som har en uppfattning?

Danne
 
Det är värt exakt så mycket som den som köper är villig att betala....

kallas "marknaden" ;)
 
det är en ganska spännande glugg men det som talar mot den är att det finns liknande objektiv som är bättre och att det nog inte finns reservdelar att köpa till den om man skulle behöva laga den ..

kan dock inte hjälpa dïg med en vettig bedömmning av värdet, men en gissning att du kanske kan få runt 10 tusen för den...
 
de ligger väl någonstans från 3500 dollar och uppåt i USA, men en avgörande sak är även originallådan, har du kvar den så får du mkt mer, och kan dessutom sälja den för sig, haha. Amerikanare är galna. I vart fall, ett samlarobjekt snarare än praktiskt och bra objektiv och släpp det aldrig under 25 tusen kr, för det får du lätt.
 
kan dock inte hjälpa dïg med en vettig bedömmning av värdet, men en gissning att du kanske kan få runt 10 tusen för den...
Det är nog en rejäl underskattning. Man kan troligen få uppåt trettio till femtio papp för den om skicket är bra och alla originalprylar finns kvar. Folk är som bekant galna.

För övrigt finns det inget liknande, om man nu ser till ljusstyrkan. Inte till spegelreflexkameror i alla fall. Visst är f/1,2 nära, men ska man vara värst så ska man.

http://cgi.ebay.com/Canon-EF-50-1-0-L-11675-Minty-Rare-/280460544103

Bättre resultat kan man säkert få med ett Voigtländer 50/1,1, men då krävs en mätsökarkamera med M-bajonett. Och den enda sådan med digital fullformatssensor är M9, så det blir dyrare ändå. Kanske att ett gammalt Canon 50/0,95 också kan hittas "billigt" i jämförelse, men även där är man hänvisad till film eller en M9.
 
ANNONS