Annons

Ökad färgrymd och mäktigare intryck gällande naturfoto (PS)

Produkter
(logga in för att koppla)

Ezekiel

Medlem
Folk kommer säkert skrika högt och lågt om att jag bör köpa mig en bok och lära mig grunderna i ett program jag tyvärr kan alltför dåligt, men en bok ger mig bara ett svar kring en fråga som förmodligen har flera. Har nu fotat en del, fått tonvis med dussinbilder men även några potentiella guldkorn.

Dessa guldkorn behöver dock lite arbete, och det jag skulle vilja göra är att ge ökad kontrast, och allmänt få mer sting i bilderna jag tagit. För att ge några konkreta exempel från den mäktiga Per Valentin…

http://www.fotosidan.se/gallery/viewpic.htm/616536.htm?set=lp
http://www.fotosidan.se/gallery/viewpic.htm/700085.htm?set=lp
http://www.fotosidan.se/gallery/viewpic.htm/755992.htm?set=lp

Exakt vad man kallar färgsättning på dessa bilder vet jag inte. I mina ögon är dock färgerna djupa och klara, kontrasten känns tämligen hög och allt som allt får bilderna en att känna extremt välbehag. Inte bara i form av vackert foto, utan även i form av genialiskt efterarbete, för ajg tvekar på att bilderna ser ut som såhär innan något arbete gjorts i photoshop.

Så frågan lyder; Vad och hur ska man göra för att få liknande färgsättning, samma mäktiga känsla i bilden gällande färgernas otroliga glöd och klarhet.

Ös på med vilka idéer ni än har, gärna övertydligt om så möjligt då jag inte är den skickligaste som finns i just Photoshop.

// Jon
 
ANNONS
Götaplatsens foto – en riktig fotobutik.