Annons

Gummiblåsa från Kjell & Co stinker

Produkter
(logga in för att koppla)

TA0

Aktiv medlem
Jag köpte en gummiblåsa hos Kjell & Co för 59 SEK. Liknande hos Cyberphoto kostar 99 SE så jag sparade 40 SEK (och fick ingen godisbit).
Funktionen är alldeles utmärkt men den stinker. När jag kommer in i arbetsrummet, där den ligger framme på ett bord, så är hela rummet fyllt av denna genomträngande lukt.

Är det någon annan som upplevt samma sak?
Är det kanske priset man får betala för att vara snål?

---/Thomas
 
Valkommen i klubben. Jag köpte ny bitsmejsel med mjukt gummiskaft på ÖB för ett tag sedan och den stank som ett mindre raffinaderi ( nafta ). Jag stod inte ut - den åkte i soporna. Billig var den, men inte bra. Inte ens uthärdlig.
 
Yep, jag har precis köpt samma skräp. Ska gå ner och klaga på måndag. Vägrar dom att ge pengarna tillbaka kommer jag gömma fanskapet inne i butiken.

Då får de smaka deras egen medicin. (eller lukta)
 
Värt att notera att många billiga verktyg maskiner mm har grepp av gummis om kan avge direkt skadliga gaser, gifter då man använder återvunnet gummi...kan även upptas genom huden vid användning.. Så en bra regel är att undvika det som stinker..

Minns inte vad det var för skadliga/farliga saker som finns i denna billiga variant men det bör undvikas.
Det var uppe för undefär ett år sedan Kanske går att hitta på konsumentvägledningen eller någonstans.

Har själv haft en del sliprullar, billiga hammare mm som stank så jag kastade gort dom.
 
ha den i en liten påse blir det damm eller skräp i den kanske du blåser in det i kameran .
 
You get what you pay for... som dom säger där borta.

En "originalblåsa" kostar inte så många pengar, kanske hade det varit bättre att spara in på ett par chipspåsar eller nåt sånt istället? :)
 
Ftalaterna är inte roliga att ta in i huset alla gånger!
De är oftast inte speciellt nyttiga heller!
 
Haha, precis samma sak med min gummiblåsa därifrån, den luktar som bara fan, fyller hela rummet. Men den håller iofs min 40d ren, inga dammkorn kvar, och lukt syns ju inte på bilderna så det är ok.
 
Det stinker om den här tråden :)

Kjell & Co är seriösa med reklamationer(i alla fall i JKP) så det är nog inga problem att reklamera.
 
Gnäll. Min gummituta från Hama doftar inte blomsteräng heller (om man skulle få för sig att hålla näsan för nära), men inte reklamerar jag för det.
 
...men samtidigt så blir tryckluft på burk kall och kan orsaka kondens som ger fuktdroppar som i sin tur torkar och ger fläckar...


//TH
 
Lothar Marunga skrev:
Det finns tryckluft på burk. Då vet man att man inte först suger in damm innan man blåser på sensorn...
lm
Absolut sämsta man kan få för sig att använda på en sensor! Du kommer garanterat få fläckar förr eller senare som kan vara mycket svåra att få bort.
 
innehållet

Ja, man kan ju undra vad det är för skit som bakats in i varan.För ett par år sedan köpte jag ett par sandaler på Engelssons.Dom luktade f-n och gör det det fortfarande trots idel rengöring.T.om katten går långa omvägar för att slippa känna odören.
 
Bra med varningar!

Det var bra att jag kollade denna tråd innan jag skaffade mig en gummiblåsa. Då vet jag nu vad jag ska gå efter....
Förresten jag har ju ett UV-filter som som befinner sig framför linsen. Naturligtvis behöver den hållas ren lika mycket men den är ju iaf lättare att köpa sig en ny...
 
Jag känner igen det där från diverse plast- och gummi-produkter jag köpt de senaste åren. T.ex. ett par "gummi"-stövlar som luktade som "ett mindre raffinaderi", som tannler skrev. De fick stå ett halvår i källaren på landet ock lukta av sig.
Jag tror inte det hjälper att rengöra plasten/gummit, för det som luktar finns inne i plasten. Gaserna måste få sippra ut och det kan ta tid. God ventilation borde snabba upp processen lite.
Tycker mig också märka att produkter från östra Asien (Kina) luktar värst, men det kan vara en tillfällighet. Kinesiska fabriker är ju inte alltid så noga med hälsa och miljö, har jag förstått. (Finns nog en del västerländska fabriker som slarvar också)
 
Köpa billigt - köpa dyrt. Brukade min mamma säga. Då får man köpa två gånger. Giotto Rocket Air är riktigt bra.
 
Sen så har ju apoteket en liten gummispruta för att rengöra öronen. Den fungerar bra för att blåsa med, men den är ganska liten, och den större som fanns förr har de slutat med, eftersom den ansågs olämplig som öronspruta. Den blåsan stinker inte raffinaderi.

Om skadligheten i ftalater, så har ju exponeringstiden (sic!) en viss betydelse. De allra värsta lär väl vara plastsandaler, och också cykelhandtag, som man kan hålla i händerna i timtal med handsvett i sommarvärmen. Gummiblåsan tar man ju inte i så många timmar i stöten. Men lukten är alarmerande. Gasen är antagligen inte hälsosam att andas in.
 
En elkabel från Biltema har en äcklig lukt. Minns att jag tyckte det var pinsamt att rulla ut den..
 
ANNONS
Götaplatsens foto – en riktig fotobutik.