Annons

Pocket Wizard och fokusering

Produkter
(logga in för att koppla)

pappila

Aktiv medlem
Ser att många sportfotografer använder Pocket Wizard för att plåta fjärrstyrt. Hur fungerar det med fokuseringen, eller är det så enkelt att fotografer manuellt ställer fokuseringen och sedan chansar...?
 
Pocket Wizard kan inte påverka fokuseringen. Man ställer in fokuseringen manuellt.
En del använder sig av MAX modellen då den erbjuder 32 kanaler och om man är många så kan man utlösa varandras kameror.

Att placera sin kamera på ett ställe där en fotograf inte får plats öppnar upp möjligheterna att få ett unikt kort som andra fotografer kanske inte kan erbjuda.
 
Tack för ditt svar!
Okej, går det inte att få kameran att fokusera samtidigt som du trycker av PW:n alltså? Att jämföra med halvvägs avtryck, eller är jag fel ute?
 
Finns det någon vits att få till "halvtryck" när man ansluter sin kamera till en radiotrigger? Du kan ju ändå inte se i sökaren om du fått fokuslås.

Precis som Michael säger så sätter man fokus manuellt på ett lämpligt avstånd, troligtvis med generöst tilltaget skärpedjup. När motivet är på rätt plats avfyrar man kameran.

Sen är det klart att du kan sätta kameran på autofokus med fokuslås, men då är det risk att kameran inte tar någon bild om den inte kan låsa mot något, eller att den tar bilden för sent om autofokusen jagar.
 
För att kunna utnyttja dina Pocket Wizards med din kamera så behöver du ett extra tillbehör.

Detta tillverkas av Pocket Wizard och på den står det LPA Design. Till Canon finns bl a en modell som heter CM-N3-P och till Nikon så finns bl a en som heter N90M3-P (har en beg. till salu).

Denna manick har två lägen: Normal och Pre-Release. Då Pocket Wizarden inte har något mellanläge på sin sändare så kan man alltså inte ställa skärpan på de sättet.

Normalläget fungerar så att när du trycker på sändaren så försöker objektivet att snabbt ställa in skärpan och sedan avfyra kortet (här bör man se upp om man har ett IS objektiv, då kortet kan bli oskarpt innan stabiliseringen gått igång helt)

Pre-Release läget fungerar så att det är som att hålla ner avtryckarknappen på kameran hela tiden. Dvs den känner av hela tiden. Detta läge gör att kameran är på och aktiv hela tiden och här avgör batteriet i kameran hur länge detta kommer att fungera.

Priser och exempel på modeller hos YFO:

Pro Pocket Wizard CM-N3-P Kabel Pris 3250 (canon)
Pro Pocket Wizard N90M3-P Kabel Pris 2162:- (nikon)

pretriggerBG.jpg
 
Senast ändrad:
Tack Mickael för tipset och länken!
Testade idag PW plus II varianten på en allsvensk fotbollsmatch. Körde med manuell fokus och det blev riktigt bra efter lite träning.
 
ANNONS
Götaplatsens foto – en riktig fotobutik.