Som Plus-medlem får du: Tillgång till våra Plus-artiklar | Egen blogg och Portfolio | Fri uppladdning av dina bilder | Rabatt på kameraförsäkring och fotoresor | 20% rabatt på Leofoto-stativ och tillbehör | Köp till Sveriges mest lästa fototidning Fotosidan Magasin till extra bra pris.

Plusmedlemskap kostar 349 kr per år

Annons

LenAndersson

Pensionär , intresserad av bl.a rockmusik. Spelar i ett gubbrockband. Videofilmade en del och redigerade, men kom på idén att köpa en systemkamera först på försommaren 2011.

2016 går för min del till historien. Trots att jag köpt hyffsad utrustning, Nikon D750 + Nikon 300 mm VR ll och ytterligare bra grejor så har det inte blivit många bilder......
Året började med att jag fick en stroke i slutet av januari, blev halvsidesförlamad etc etc, jobbade mig tillbaka, och efter ca 2 mån kom jag ut från sjukhuset, fick hjälp att bära mina grejer ca 300 meter till en ca 100 kvm skogsdunge, ställde upp stativet och satt i solen kortare stunder och lyckades få en och annan liten fågel komma fram så det blev några bilder bl.a ett häckande mindre hackspettspar. o liknande.

Kort därefter small det igen ......... Nu hjärtinfarkt ! In på sjukhuset igen.......... Under tiden där inlagd fick jag två infarkter till ( ! ) . Kort därefter, medan jag fortarande låg inne hittade man en elakartad tumör i matstrupe/magmun/magsäck....... det kom som en blixt från klar himmel, och initialt trodde jag att nu är det färdigt...........fick därefter en fjärde infarkt, men klarade den också...

Jag måste akutopereras och skickades till Sahlgrenska sjukhuset för att få en genomgång med kirurgen. Då kom chock nr 2 !
"Den operationen är den största vi gör här......... Och 70% får svåra biverkningar etc, du kommer förmodligen aldrig att kunna äta mer då halva strupen o hela magen måste bort o ersättas med en tub......
Oddsen för att klara operationen är nog ca 30 %, men med din hjärtinfarktshistoria får nog maximera den till 20 %......."

Tack för mig, det kändes inte som ett alternativ alls, utan jag fick möjlighet till cellgiftsbehandling och strålning, vilket jag självklart valde!

Det har varit en tuff period, och den går in i sitt tuffaste skede nu. Har en kortare strålningsperiod kvar sedan................ Släpper man mig i 6-8 veckor innan man gör en utvärdering om resultatet.....,MEN jag känner (?) och tror så intensivt på att det lyckas, så jag planerar min fotocomeback till januari 2017. Ligger inlagd till o från nu, just nu ligger jag inne sedan ett par dagar, men hoppas få komma ut lite i nästa vecka.

Förra söndagen tog jag kamera o den stora gluggen med och åkte till slottskogen bara för att träna att bära runt grejorna en stund. Jag tog naturligtvis en o annan bild på någon brödtiggande gräsand eller kanadagås, men det var inte direkt några pangbilder. Det är en tung pjäs att släpa på i min situation.

Men igen, jag är enveten, så alla ni fotovänner jag säger som den gamle Tage Erlander lär ha sagt- ".........huka er i bänkarna, för nu laddar jag om.........!"

Jag får i princip börja lära mig från noll igen, men jag har lärt mig så mycket genom alla era fina bilder tidigare, så jag hoppas det skall gå igen.....

Jag lär mig oerhört mycket genom att sitta o bläddra i andras album också !
En vacker dag skall jag ta en kanonbild....... vänta bara ! :)
Det kan lyckas!
Lastname
Andersson
Firstname
Lennart
ANNONS
Götaplatsens foto – en riktig fotobutik.