Som Plus-medlem får du: Tillgång till våra Plus-artiklar | Egen blogg och Portfolio | Fri uppladdning av dina bilder | Rabatt på kameraförsäkring och fotoresor | 20% rabatt på Leofoto-stativ och tillbehör | Köp till Sveriges mest lästa fototidning Fotosidan Magasin till extra bra pris.

Plusmedlemskap kostar 349 kr per år

Annons
Fråga från kjeja65:

Flyga med stor fotoutrustning

Hej!

När jag är ute och reser med min kamera brukar jag ha med den som handbagage. Hur bör man göra när man reser med så pass mycket utrustning att man måste checka in en del av den?
Förstora
Svar:
Hej! Din fråga är mycket aktuell nu i terrortider. Jag brukar trycka in så mycket som möjligt i min Burtonrygga och sen se ut som om den är väldigt lätt, men det blir troligtvis svårare nu. Det bästa råd jag kan ge dig är att skaffa en stadig metallväska typ Halliburton eller i plast(vatten o lufttät) som går att låsa ordentligt. Var noga vid incheckning att alla taggar stämmer med dina kopior. Gör också en exakt lista på innehållet med inköpsår o pris till försäkringsbolag, ta med en kopia o lämna en kopia hemma, fota gärna innehållet när det ligger i väskan. Du kan även höra med personalen om du kan få lämna den när du kliver in i planet o hämta den när du landat. Var trevlig o flirta lite med dem. Håll sen tummarna att allt kommer fram. Minneskorten, hårddisk, dator försöker du få med i handbagaget speciellt på hemresan. Du kan ju också posta dvd/cd-skivor till dig själv om du kan bränna ner på plats. Hälsningar Felix
Förstora
ANNONS
Götaplatsens foto – en riktig fotobutik.