Som Plus-medlem får du: Tillgång till våra Plus-artiklar | Egen blogg och Portfolio | Fri uppladdning av dina bilder | Rabatt på kameraförsäkring och fotoresor | 20% rabatt på Leofoto-stativ och tillbehör | Köp till Sveriges mest lästa fototidning Fotosidan Magasin till extra bra pris.

Plusmedlemskap kostar 349 kr per år

Annons
Fråga från swedepix:

Som den skidfotograf du är...

Tjena,Felix!
Skrev till dig tidigare angående skidfoto och fick mycket behövliga tips som jag testat.
Visst, många tycker bilderna är "fina", men vad skulle ett proffs av den kaliber du är tycka om de verk en fotogalen heltidsskidåkare gör? Om du hade tid, med tanke på hur många som trånar efter dina tips, kunde kika på nå´n bild i min samling och ge en kort, ärlig kommentar vor jag exeptionellt tacksam. Dina tips vore det optimala. Vill inget annat än att utvecklas och väcka "känsla" åt skidåskådare runt om i landet.
Tack på förhand/ Thomas Westlund, Åre
Förstora
Svar:
Hej Thomas! Jag tycker bilden är bra, möjligtvis skulle jag vilja ha lite större valörskala på åkaren, kanske en upplättningsblixt skulle kunna fixa det. Ska jag vara kritisk, så har man ju sett ett antal liknande bilder. Jag kan själv ibland ta samma bild om o om igen i ett försök att få den perfekt, men sen tröttnar jag på en viss vinkel o försöker hitta på nåt nytt o gör likadant med den bilden.Kul med sv/v, verkar som det kommer starkt. Är kameran inställd på sv/v? Själv plåtar jag alltid i färg o gör om till sv/v i Photoshop, det finns mycket större möjligheter att variera kontrast o valörer då. Kolla på www.russellbrown.com , där kan du ladda ner olika action o makron gratis. Fortsätt leka med bilderna. Felix
Förstora
ANNONS
Götaplatsens foto – en riktig fotobutik.