Som Plus-medlem får du: Tillgång till våra Plus-artiklar | Egen blogg och Portfolio | Fri uppladdning av dina bilder | Rabatt på kameraförsäkring och fotoresor | 20% rabatt på Leofoto-stativ och tillbehör | Köp till Sveriges mest lästa fototidning Fotosidan Magasin till extra bra pris.

Plusmedlemskap kostar 349 kr per år

Annons
Experter > Jeppe > Svar
Fråga från Susanne Andersson:

Lämpligt macro till 350D?

Hejsan,

Jag har en 350D med kitobjektiv och vill gärna skaffa ett macro för att kunna ta abstrakta närbilder men även insekter, djur- och naturbilder. Vilket kan då vara det bästa macrot för mig?

Känner mig ytterligt förvirrad eftersom alla rekommenderar olika objektiv, och de verkar ha sina för- och nackdelar allihop. Jag älskar former och färger och vill få fram skärpa, fina kontraster, klara färger och mjuka fina bakgrunder, oavsett om det är pastellkänsla eller mörka dramatiska bilder som jag tar.

De objektiv jag tittat på är:
Canon 100/2,8
Tamron 90/2,8
Sigma 150/2,8
Tokina 100/2,8

Mvh Susanne
Förstora
Svar:

Hej Susanne!

Själv använder jag Sigma EX 150/2.8 Macro och är väldigt nöjd med detta. Det bästa med det är att det har stativfäste, vilket innebär att det är så mycket enklare när man ändrar format från liggande till stående. EF 100/2.8 Macro har även denna möjlighet, men ska man köpa fästet så blir det dyrare än att köpa sigman. Det är dessutom lättare att få rena bakgrunder med ett längre macro än ett kortare, pga den snävare bildvinklen. Skillnaderna mellan macroobjektiven är ganska små, men personligen så hade jag valt mellan Canons 100 eller Sigmas 150.

Mvh
jeppe


Förstora
ANNONS
Götaplatsens foto – en riktig fotobutik.