Som Plus-medlem får du: Tillgång till våra Plus-artiklar | Egen blogg och Portfolio | Fri uppladdning av dina bilder | Rabatt på kameraförsäkring och fotoresor | 20% rabatt på Leofoto-stativ och tillbehör | Köp till Sveriges mest lästa fototidning Fotosidan Magasin till extra bra pris.

Plusmedlemskap kostar 349 kr per år

Annons
Fråga från Motorsport-Filip:

Bilsport-frågor

Hallå Felix!

(Jag skickar även dessa frågor till Jesper Ekvall eftersom de innehåller Canon-frågor.)

Jag har fotat motorsport (främst bilar) i ett par år och har nu tänkt mig att köpa ny kamera. Till en början funderade jag på några 12x zoomare, t.ex. Panasonic Lumix FZ5 och Canon S2 IS.
Men efter att ha nämnt det här på bl.a. Fotosidan tyckte många att dessa kameror inte hänger med i motorsportens värld. Jag fotar främst folkrace, d.v.s. en arenaidrott.
Istället föreslår många rena systemkameror, t.ex. Canon 350D+ diverse zoomobjektiv, bl.a. Sigmas.

Mina frågor är därför:

Vad tycker du om mina kamerafunderingar vs. de förslag jag fått?

Min plånbok är inte så stor. Finns det några billigare men bra (zoom)objektiv som passar till Canon 350D om jag köper den?

Hälsningar Filip
Förstora
Svar:
Tycker Canon 350D är ett bra val, den är mycket snabbare än de andra kamerorna och , tror jag, har även en större sensor. Tillverkarna snackar mycket megapixlar, men nämner sällan sensorstorleken som är mycket viktig i sammanhanget. Bra zoomoptik i billigare klass finns bl.a. hos Tamron som lär ha en bra o kompakt 28-200mm och en något sämre 28-300mm zoom till bra pris. Den första fick pris för nåt år sedan. Tror någon av dessa skulle passa till din sport. Lycka till Felix
Förstora
ANNONS
Götaplatsens foto – en riktig fotobutik.