Få ut mer av Fotosidan som inloggad
Fotosidan är gratis! Som inloggad får du smarta funktioner. Du kan ladda upp 10 bilder och få kritik på dem. Du får vårt nyhetsbrev. Du kan skapa köp&sälj annonser mm
Merläsning
Guide: Att skärpa bilder för utskrift
Tutorials & Fotoskola
Plus
Skärpning är en bildbehandlingsteknik som används för att förstärka detaljer och förbättra intrycket av en bild. I denna artikel går vi igenom vad skärpning är och hur den kan appliceras på dina bilder som ska skrivas ut. Med rätt skärpa lyfter du dina bilder till nya höjder.
Läs mer...
1
6 Kommentarer
Logga in för att kommentera
Det ena, 43 procent, gäller yrkeshögskolor generellt (lantbruk/ekonomi etc etc).
Det andra, 2/3, gäller yrkeshögskolor med inriktning fotografi.
https://www.fotosidan.se/cldoc/utbildning/anrik-fotoutbildning-laggs-ner.htm
Anledningen till att jag frågar är att skolornas ansökningar tidigare har legat om lott, dvs YH-licenserna har förnyats vartannat år och Nordens och GBG/Yrgo söker inte samtidigt .
Det året då Nordens fick avslag (2015?) sökte exempelvis inte GBG om YH-licens.
Om jag minns rätt.
https://www.arbetsformedlingen.se/Om-oss/Statistik-och-publikationer/Prognoser/Prognoser/Riket/2017-06-28-Prognos-Var-finns-jobben.html
"... Vi analyserar arbetsmarknadens behov av utbildningar inom yrkeshögskolan, beslutar vilka utbildningar som ska ingå i yrkeshögskolan och beviljar statliga medel till utbildningsanordnarna."
Eller:
Yrkesutbildningar.se
"Yrkeshögskoleutbildningarna har hög arbetsmarknadsrelevans eftersom de kommer till stånd och utvecklas för att tillgodose ett behov av vissa kvalifikationer på arbetsmarknaden. I likhet med KY-utbildningarna startas yrkeshögskoleutbildningarna bara om arbetsmarknaden efterfrågat en särskild kompetens."
Jag ser bara ingen relevans till arbetsmarknadens behov av statligt finansierade utbildningar i ämnet i avsikt att minska arbetslösheten.