Annons
Artiklar > Fujifilm S5 Pro - Varde ljus och det vart ljus

Fujifilm S5 Pro - Varde ljus och det vart ljus

Plus

Jesper Ekvall har tittat närmare på nya S5 Pro från Fujifilm.


Få obegränsad och direkt tillgång till denna och alla Plus-artiklar för bara

20 kr

för en månad

Redan Plus? Logga in så kan du läsa denna artikel.

Direkt efter genomförd beställning så kan du läsa denna artikel.

Dessutom får du som Plus-medlem:

* Beställningen gäller ett löpande medlemskap om en månad och som sedan automatiskt förlängs med två månader i taget för 79 kr. Ingen uppsägningstid men betald avgift betalas inte tillbaka. Du säger upp enkelt online.


Publicerad 2007-05-18.

5 Kommentarer

Allemyr 2007-05-18 02:30  
Betyg: 4
Bra genomgång. Behåller nog ändå mina Canon objektiv. Men förstår inte riktigt Fuji's omfång, t ex kan man göra en väl exponerad solnedgång utan att använda graduerade ND filter för att göra himlen mörkare? Häftigt i sånnafall, eller är jag ute å cyklar?
Jeppe 2007-05-18 22:23  
Jan-Erik, betygen baserar sig på mina erfarenheter och tester av andra systemkameror. Därför så kan man tycka att betygen kanske känns felaktiga, men eftersom jag sätter dem utefter mina erfarenheter så är mina förhoppningar att de ska vara rättvisande.
fredrikru 2007-05-19 13:50  
Betyg: 5
En kamera som känns intresant alternativ för en som fotar fortfarande med negativ film.
Ingvar 2007-05-20 02:13  
Tack, Jesper, för en bra sammanfattning! Har själv hunnit med att ta några tusen bilder med min S5:a nu, både över och under vattnet. Är nöjd med kameran, men känner samma begränsningar som du nämner, långsam och stora råfiler. Bildkvaliteten är mycket hög, det dynamiska omfånget en tillgång, men vitbalans och färgton skiljer sig något från Nikon D200 och jag är inte helt övertygad om att det är till det bättre. Jag skulle vilja lägga till ett par saker: 1) Om man vill ta i JPEG så har man glädje av att sätta dynamiskt omfång på auto, eller köra upp det till 400%. Det räddar en del kontrastrika motiv, som annars hade blivit utbrända. 2) Man kan också välja olika fasta profiler, som ger bilderna speciella karaktäristika direkt i kameran. Vet man vad man gör, så kan det också ge vissa vinster. Sedan kan man fjärrstyra kameran via dator i studiomiljö, med nedladdning direkt till hårddisk. Man kan även använda LCD:n som sökare i realtid. (De två senare finesserna är dock något som jag tror man sällan använder.) Jag har både en D200 och en S5:a i väskan nu, och har faktiskt bara plåtat med S5:an den senaste månaden. Men det beror kanske snarast på att jag håller på att testa den. Skulle dock tro att den blir min nya UV-kamera, så får D200 göra tjänst över ytan. Vi får se hur det utvecklas...
Makten 2007-05-27 12:52  
Jan-Erik skrev: "Visst det blev lite mindre brus under högre ISO tal men hur ofta går man så högt ”sällan” för mig i alla fall"
Jätteofta, om du frågar mig. Säkert 50% av mina bilder är tagna över ISO 800. Så bara för att du inte uppskattar en egenskap betyder det inte att det gäller för alla andra. Hade jag valt kamera idag så hade jag nog valt S5 framför D200.
Som Plus-medlem får du: Tillgång till våra Plus-artiklar | Egen blogg och Portfolio | Fri uppladdning av dina bilder | Rabatt på kameraförsäkring och fotoresor | 20% rabatt på Leofoto-stativ och tillbehör | Köp till Sveriges mest lästa fototidning Fotosidan Magasin till extra bra pris.

Plusmedlemskap kostar 349 kr per år

Merläsning

ANNONS
Upp till 6000:- Cashback på Sony-prylar