Fler avsnitt
#128 - Att skapa plats för egna berättelser (i samarbete med Svenska Fotografers Förbund)
Fotosidan Poddradio
Hur kan en fysisk utmaning på cykel främja det egna skapandet och hur blir man egentligen av med sina kreativa blockeringar? I detta avsnitt reser Sara Arnald till Jessicas ateljé i Gnesta för ett samtal om kreativitet, att hitta sin egen röst och hur man egentligen bäst närmar sig människor för att fotografera dem.
Läs mer...
#127 - Nya kreativa konstellationer – Studio Femme (i samarbete med Svenska Fotografers Förbund)
Fotosidan Poddradio
Nya tider kräver nya lösningar och affärsmodeller. Hur kan vi som kreatörer stå starka i en bransch som är i ständig utveckling och kräver flera kompetenser och möjlighet att jobba över ett större geografiskt område? När uppdragsgivare försöker spara pengar genom att vända sig direkt till kreatörer istället för till reklambyråer kan det vara svårt för fotografer och filmare att möta behoven – och ställa motkrav på beställarna.
Läs mer...
2
#126 - Lyckas med att sälja utskrifter och posters (i samarbete med Svenska Fotografers Förbund)
Fotosidan Poddradio
Linnea Frank är fotograf och konstnär och säljer framgångsrikt utskrifter och posters av sina bilder online – samtidigt som hon via gallerier säljer konstnärliga verk i begränsad upplaga. Som bästsäljare på svenska posters-tjänsten Printler delar hon i detta avsnitt med sig av sina strategier och insikter.
Läs mer...
Fotosidan Poddradio #124 - Digitaliseringens fördelar och nackdelar (i samarbete med Svenska Fotografers Förbund)
Fotosidan Poddradio
Svenska Fotografers Förbunds ordförande Paulina Holmgren är på besök i Stockholm och är med på ett samtal om digitaliserings fördelar och nackdelar. För visst har vi fått större synlighet och fler jobbtillfällen, men hur ska vi få bättre möjlighet till ekonomisk ersättning för våra bilder?
Läs mer...
4
34 Kommentarer
Logga in för att kommentera
Jag som trodde stentvättat gick ur tiden med jeansen på 80-talet..
Jag tycker också att det är fånigt, men samtidigt är det trevligt med välanvända instrument. Kan man bara bortse från att det är fejkat så finns det en poäng. Allt sitter ju ändå i huvudet på användaren.
Stradivariusfiolernas lack är ett exempel på hur instrument började låta bättre och bättre efter lång tid.
//Lennart
I Dubai marknadsförs den pimpade Hasselbladaren i flera affärer.
/Mikael Good
Någon undrar vilken målgruppen är och det är väl ungefär samma som för gamla rassliga HD-motorcyklar (eller nya) och gamla Triumph Bonnevilles med läckande oljerör. Gamla gubbar i min ålder som ofta har allt utom möjligen det de aldrig kunde skaffa sig i ungdomen kring sina intressen.
Själv får jag väl nöja mig med min utslitna Pentax MX i avskavt svart ned till mässingen. Ett sådant hus kan man säkert få för 500 spänn idag om ni har svårt att avstå 250 000.
Dags att ta ut samlarkameran ur vitrinskåpet och ge den en omgång med svinto och hammare.
Fast lite dyr. Det är billigare att slipa lite på den kamera man redan har.
Patina är snyggt och arbetsredskap som används flitigt ska ha det.
Hoppas inte fler tillverkare hakar på detta så man slipper se alla som springer omkring med en "sliten" kamera som skyddas under jackan om det börja duggregna.
Roligt och intressant avsnitt!
Min statistik kommer inte i närheten av din. Oavsett vilket är känslan av "naturenlig" fokusering och även exponering svåröverträffad. Även om man inte får närkontakt med silvergelatinet så jobbar man faktiskt med det som är kärnan i fotografin, tycker jag.
Sigge