ANNONS
Annons
Artiklar > Kända namn utgör konstnärligt råd på Fotografiska

Kända namn utgör konstnärligt råd på Fotografiska

Fotografiska kommer att slå upp dörrarna i maj 2010 med fotoutställningar av respekterade fotografer som Watson, Witkin och Speers. Nu står det också klart vilka personer som kommer att utgöra museets konstnärliga råd.

Fotografiskas konstnärliga råd ska i samarbete med grundarna och museets kurator Michelle Marie Roy ansvara för urvalet av utställningar.

- Rådet har en rådgivande funktion och ska se till att vi står på tå och vågar ta chanser. Att känna av och inspireras av vad som händer på den fotografiska scenen är rådets viktigaste uppgift. Vårt mål är att vara en innovativ plats för samtidsfoto och i det arbetet är ett dynamiskt, konstnärligt råd viktigt, säger Jan Broman, grundare av Fotografiska.

- Att få sitta med i det konstnärliga rådet ser jag som en ära. Jag känner lite extra för möjligheten att vara med och lyfta fram unga, nya konstnärer, säger Sophie Mörner, gallerist och redaktör.

Styrelseledamoten för Bonniers konsthall, Oscar Engelbert, tycker att Fotografiska är ett helt nytt forum som Stockholm och Sverige har saknat.
- Det ska bli spännande att få vara med och påverka utbudet av vilka utställningar och fotografer som visas i Stockholm, säger han.

Här kommer listan på alla namnen till det konstnärliga rådet:
Sophie Mörner, Gallerist och redaktör
Anders Petersen, Fotograf
Oscar Engelbert, Styrelseledamot Bonniers konsthall
Niclas Östlind, Kurator och doktorand inom foto
Elisabeth Ohlson-Wallin, Fotograf
Miriam Bäckström, Fotograf, lärare Konsthögskolan
Jan Broman, Grundare Fotografiska


Länk till hemsida: Fotografiska

Publicerad 2010-02-05.

Bli först att kommentera

ANNONS

Merläsning

ANNONS
Köp en spegellös systemkamera från Canon och få ett 50mm objektiv på köpet hos Götaplatsens Foto.