Som Plus-medlem får du: Tillgång till våra Plus-artiklar | Egen blogg och Portfolio | Fri uppladdning av dina bilder | Rabatt på kameraförsäkring och fotoresor | 20% rabatt på Leofoto-stativ och tillbehör | Köp till Sveriges mest lästa fototidning Fotosidan Magasin till extra bra pris.

Plusmedlemskap kostar 349 kr per år

Annons
Artiklar > Digital fotoram blev populär julklapp

Digital fotoram blev populär julklapp

Glöm den omtalade spikmattan. Om du fått en digital fotoram under granen i år tillhör du en av dem som fått vad som sägs vara årets absolut populäraste julklapp.

Euroling AB har under perioden 2 till 8 december gjort en analys på de populärsta sökstatistiken. Vad vi sökte allra flitigast efter? Jo, en digital fotoram!

Varje år i november presenteras "Årets julklapp" av Handelns utredningsinstitut - en prognos om vilken julklapp som kommer att vara vanligast under de svenska julgranarna. Men lika ofta som förutsägelsen slår in, lika ofta kliar sig folk i huvudet när de får höra vad som utsetts till årets klapp.

Men när Euroling och Clas Ohlson använde sig av sökmotorn SiteSeeker kunde den digitala fotoramen utses till årets julklapp baserat på det verkliga sökresultat från Clas Ohlsons webbutik. I år är en digital fotoram den överlägset mest eftersökta varan.

SiteSeekers statistikverktyg visar även att en av årets mest uppmärksammade och omtalade produkter, spikmattan, kommer först på femte plats över de mest eftersökta produkterna. Och årets julklapp enligt Elektronikbranschen, hörlurarna - finns inte ens med på listan.

- Analysen visar hur viktigt sökning är för e-handeln. Med bra sökstatistik behöver företagen inte längre gissa vilken produkt kunder letar efter, säger Johan Carlberger, VD på Euroling.

Hela topp-5-listan
1) Digital fotoram widescreen
2) USB 2.0-minne 16GB
3) Wake up light Prologue
4) Kaffebryggare, Moccamaster
5) Spikmatta, Yantramattan

Publicerad 2009-12-27.

4 Kommentarer

Maverick 2009-12-27 18:37  
Att göra en statistikundersökning i början av december är ett rätt värdelöst instrument för handlare eftersom man lägger beställningarna i november.

Att lägga dem senare så får man lita på turen ifall man får hem några varor. I synnerhet om fler skulle gå på sökstatistik.

I övrigt kan jag bara bekräfta att vi sålde mycket ramar i år. Främst av lågprisramar.

/Maverick
IBLBRYD 2009-12-31 14:46  
Julen 2007 var digiramar min julklapp till mig själv och våra tre barn. Kodaks 10" med trådlös routeranslutning,
haagel 2010-01-02 01:14  
Fick en fotoram av brorsan i julklapp och tyckte det var en rolig grej. Men förstår mig inte på detta med "widescreen". Varför inte 3:2 eller 4:3 som väl de flesta kameror ändå fotar med?
oXo 2010-01-03 16:40  
Jag skulle vilja ha en i storlek 50x70, givetvis till ett rimligt pris.

Mvh Mattias
Få ut mer av Fotosidan som inloggad

Fotosidan är gratis! Som inloggad får du smarta funktioner. Du kan ladda upp 10 bilder och få kritik på dem. Du får vårt nyhetsbrev. Du kan skapa köp&sälj annonser mm

Merläsning

ANNONS
Köp en spegellös systemkamera från Canon och få ett 50mm objektiv på köpet hos Götaplatsens Foto.