Som Plus-medlem får du: Tillgång till våra Plus-artiklar | Egen blogg och Portfolio | Fri uppladdning av dina bilder | Rabatt på kameraförsäkring och fotoresor | 20% rabatt på Leofoto-stativ och tillbehör | Köp till Sveriges mest lästa fototidning Fotosidan Magasin till extra bra pris.

Plusmedlemskap kostar 349 kr per år

Annons
Artiklar > Matstylisternas bästa fotoknep

Matstylisternas bästa fotoknep

Skärmdump www.svd.se. 

I en artikel på Svenska Dagbladet delar matstylisten Liselotte Forslin med sig av sina egna yrkesknep. Här finns allt från nålar till vaselin och en droppe diskmedel för att få maten att se fräschare ut på bild.

Kanske kan du fånga upp några matnyttiga tips inför nästa försök i att fotografera mat.

Några av tipsen i artikeln:
Stekt mat och oliver som torkar snabbt kan penslas med olja.
Sallader fräschas upp med en dusch vatten.
Stenkulor i botten av soppskålen hindrar svampen eller grönsaksbitarna från att sjunka ner till botten.
Om en sockerkaka eller en annan mjuk kaka går sönder kan biten limmas fast med vaselin.
Vin och andra drycker späds med vatten så att ljuset filtreras bättre genom glaset.
Fräscha bubblor på ytan av drinkar fixas med en droppe diskmedel.
Lite salt i champagne eller öl behåller bubblorna längre.


Läs hela artikeln här:
Matstylisternas egna yrkesknep.



Publicerad 2010-10-08.

2 Kommentarer

Mediekan 2010-10-08 08:51  
Men då kan man ju inte njuta av maten och dryckerna sen...
pareli 2010-10-08 08:52  
Dags för ett dogma-manifest för matfotografer? :-]Att man måste kunna äta upp det man plåtat!
ANNONS

Merläsning

ANNONS
Upp till 6000:- Cashback på Sony-prylar