Distansföreläsningar med Vendela Grundell Gachoud i konst- och fotohistoria.
Fotoskolan STHLM anordnar i samarbete med Folkuniversitetsföreningen föreläsningar i konsthistoria och fotohistoria med Vendela Grundell Gachoud, fil. dr. i konsthistoria, lärare, forskare och konstnär. Föreläsningarna äger rum på Zoom.
Föreläsningarna är gratis, och man kan delta på så många man vill.
Anmäl här senast 30 oktober 2020.
Måndag 2 november klockan 10:00 - 12:00
Konsthistoria 1: Konstens begrepp: Perioder och perspektiv
- Om idéer och praktiker som präglar definitionen av konst, om stilar och genrer som karaktäriserar konst i olika perioder, och om perspektiv som styr hur konst tolkas.
Tisdag 3 november klockan 14:00 - 16:00
Konsthistoria 2: Konstens platser: Institutionen, privatsfären och det offentliga rummet
- Om visningsformer och rumsgestaltningar som präglar de platser där konst finns, med fokus på institutionella och offentliga miljöer i relation till den privata sfären.
Onsdag 4 november klockan 10:00 - 12:00
Konsthistoria 3: Konstens fält: Lokalt, globalt och digitalt
- Om hur konstfältet fungerar och hur dess aktörer arbetar för att nå publik i lokalsamhället, på en globaliserad marknad och via digitala plattformar.
Tisdag 10 november klockan 10:00 - 12:00
Fotohistoria 1: 1800-talets fotografi: Vetenskap, konst och marknad
- Om hur fotografi växer fram som teknik och begrepp inom modernitetens vetenskapliga och konstnärliga diskurser, och hur det etableras som en personlig massprodukt.
Onsdag 11 november klockan 10:00 - 12:00
Fotohistoria 2: 1900-talets fotografi: Medium, samhällskritik och manipulation
- Om fotografiets utveckling som självständigt medium, från den rena bilden till den postmodernistiska hybriden, med fokus på historiska och kulturella förutsättningar.
Torsdag 12 november klockan 10:00 - 12:00
Fotohistoria 3: 2000-talets fotografi: Nätverk, gränssnitt och identitet
- Om hur fotografi speglar och skapar social identitet i dagens nätverkssamhälle, då det anpassas till dominerande digitala system som det också bidrar till att problematisera.
18 Kommentarer
Logga in för att kommentera
Pers lilla text är en utmärkt pastisch på postmodernism. För den som vill läsa mer sånt rekommenderas den artikel som Alan Sokal fick publicerad i en postmodern tidskrift. Artikel var mest nonsens, men det lät bra. :-)
https://sv.wikipedia.org/wiki/Sokalaff%C3%A4ren