Som Plus-medlem får du: Tillgång till våra Plus-artiklar | Egen blogg och Portfolio | Fri uppladdning av dina bilder | Rabatt på kameraförsäkring och fotoresor | 20% rabatt på Leofoto-stativ och tillbehör | Köp till Sveriges mest lästa fototidning Fotosidan Magasin till extra bra pris.

Plusmedlemskap kostar 349 kr per år

Annons
Artiklar > Test: Sigma 24-70 mm f/2,8 DG DN II | Art - Lättare och skarpare ljusstark normalzoom

Test: Sigma 24-70 mm f/2,8 DG DN II | Art - Lättare och skarpare ljusstark normalzoom

Rakt och skarpt. Vid vidvinkel och normal brännvidd ger Sigma 24-70/2,8 II helt raka linjer tack vare digital korrigering. Vid 70 mm kvarstår kuddformad distorsion trots korrigering. Skärpan är mycket bra över hela bildytan vid f/8. Bilddata: Pello, Tornedalen. Sony A7 III @ 48 mm, f/8, 1/80 sek, ISO 100.

 
Plus

Är det värt 11 000 kronor extra för att det ska stå Sony på objektivet? Sigma har bantat sitt 24-70/2,8 Art så att det bli skarpare och mer likt Sony 24-70/2,8 GM II i storlek och vikt.


Få obegränsad och direkt tillgång till denna och alla Plus-artiklar för bara

20 kr

för en månad

Redan Plus? Logga in så kan du läsa denna artikel.

Direkt efter genomförd beställning så kan du läsa denna artikel.

Dessutom får du som Plus-medlem:

* Beställningen gäller ett löpande medlemskap om en månad och som sedan automatiskt förlängs med två månader i taget för 79 kr. Ingen uppsägningstid men betald avgift betalas inte tillbaka. Du säger upp enkelt online.


Publicerad 2024-08-27.

2 Kommentarer

unoengborg 2024-08-27 14:10  
Ja, här finns pengar att spara, åtminstone för de som inte behöver något av Sonys snabbare kamerahus som t.ex A9 iii eller A1
Sten-Åke Sändh 2024-08-28 11:24
Autofokusen är "blixtrande snabb" och då blir min undring vad det egentligen är som skulle diskvalificera ett objektiv som detta från att godkännas för högsta speed för hus som Sony A1 eller A9 III.

Om det finns logik i dessa kameror som spärrar konkurrenters objektiv från att köras max snabbt fast de skulle klara det rent praktiskt så är väl det snarast att betrakta som en form av handelshinder och en form av otillbörlig konkurrensbegränsning.

Borde det inte vara en journalistiskt intressant fråga att verkligen undersöka??

Det borde väl vara användarens beslut att använda sina objektiv efter deras ev. begränsningar. Det går ju som bekant bra att själv reglera burst speed om det nu skulle uppstå hastighetsrelaterade problem med ett objektiv.
Få ut mer av Fotosidan som inloggad

Fotosidan är gratis! Som inloggad får du smarta funktioner. Du kan ladda upp 10 bilder och få kritik på dem. Du får vårt nyhetsbrev. Du kan skapa köp&sälj annonser mm

Mer premiumläsning