Som Plus-medlem får du: Tillgång till våra Plus-artiklar | Egen blogg och Portfolio | Fri uppladdning av dina bilder | Rabatt på kameraförsäkring och fotoresor | 20% rabatt på Leofoto-stativ och tillbehör | Köp till Sveriges mest lästa fototidning Fotosidan Magasin till extra bra pris.
Plusmedlemskap kostar 349 kr per år
Mer premiumläsning
Test: Fujifilm X-M5 – systemkamera för nybörjare och vloggare
Fotosidan testar
Plus
Det var ett tag sedan vi träffade på en kamera i M-serien, men nu är Fujifilm X-M5 här. Kameran är den minsta och lättaste X-kameran och med den tycks Fujifilm sikta på en målgrupp som kanske främst är vloggare och innehållsskapare. En kompetent kamera på många sätt men inget för den som vill fotografera med sökare.
Läs mer...
Test: Peak Design Everyday Backpack 20L v2 – älskad dyrgrip
Fotosidan testar
Plus
Kan man älska en väska? Jo, känslor har uppenbarligen uppstått, eftersom det var ovanligt svårt att lämna tillbaka Peak Design Everyday Backpack 20L efter testperioden. Det är något med materialet, hantverket och alla smarta lösningar som får hjärtat att bulta lite extra.
Läs mer...
1
9 Kommentarer
Logga in för att kommentera
Leawo, Xiaomi, OnePlus, Huawei, Oppo, DJI, FeiYuTech, Zhiyun, Viltrox, Lenovo är ett fåtal märken som helt klart kan anses kvalitetsmärken idag och är alla kinesiska.
Även Manfrottos nya gimbal är en bara till brand Manfrotto. Det är FeiyuTech som bygger dem. Tills nyligen så har många av Sonys och Canons kameror varit tillverkade i Kina: https://asia.nikkei.com/Business/Electronics/Sony-separates-production-of-cameras-for-China-and-non-China-markets
Allt handlar om kraven märkesägarna kräver i slutändan. Sandisk och Lexar är båda ganska högt uppe i kvalitetsstandard skulle jag säga och båda tillverkar sina minnen i Kina
Och med tanke på att nästan allt produceras i Kina, så lär det inte vara lätt att bojkotta dem.*
Är det inte ett större problem med företagen i USA som bygger mer och mer monopol, samlar in mer och mer person data, och försöker diktera mer och mer vad vi skall tycka och tänka? Det ör inte längre konsumenterna som styr bolagen med efterfrågan. Det är bolagen som dikterar vad vi borde köpa.
Och det är dessa bolag som då utför sin produktion i Kina och gör Kina rikare.
*p.s. vår världshistoria visar ju en trend på att det inte är någon vits att bojkotta. Framförallt inte Kina. T.ex. Sanktionerna mot Ryssland har haft tämligen liten effekt, och Kina är ganska lika där; bojkottar vi deras regering så är det befolkningen som kommer att lida. Inte regeringen och politikerna. Tyvärr.
Sanktionerna mot Ryssland har haft stor effekt.
Sanktionerna mot Sydafrika hade hyfsat bra effekt.