Annons
Artiklar > Sommartid = Fototid

Sommartid = Fototid

Foto: Martin Hertsius.
I söndags var det dags att ställa fram klockan en timme. Vintertid blir sommartid och i och med att de ljusa timmarna blir längre så växer också lusten att fotografera.

”Äntligen! Den vedervärdiga vintertiden är över. Man kan plötsligt åka direkt hem från jobbet för att ta det lugnt ett slag, i vetskapen att det ändå är ljust tillräckligt länge för en liten promenad efter middan” skriver Martin Hertsius på sin Fotosidanblogg.

Vi får även se lite smakprov från bilder med gluggen Samyang 85/1,4. Läs mer och kika på bilderna; Sommartid = Fototid.

Publicerad 2010-03-30.

3 Kommentarer

joakimbergquist 2010-03-30 23:33  
För mig är det helt tvärt om, trivs bäst när mörkret faller och de långa slutartider fångar något trevligt i vintermörkret. Dessutom måste man vara väldigt tidigt nu för att utnyttja de bästa timmarna.
Vattendroppe 2010-04-01 09:18  
Nejnejnej! Inga ljus timmar blir längre för att man har sommartid! Det blir inte ett dyft skillnad, bortsett från att folk upptäcker att man, om man ville, skulle kunna gå upp en annan tid på dygnet och därför vara bättre anpassad för när det är soltimmar i förhållande till jobbtid etc.
Makten 2010-04-01 14:47  
Oscar; de flesta som arbetar kan inte välja när de ska gå hem från jobbet, så på vintern slutar man oftast när det är mörkt, delvis på grund av vintertiden.
ANNONS

Merläsning

ANNONS
Köp en spegellös systemkamera från Canon och få ett 50mm objektiv på köpet hos Götaplatsens Foto.