Merläsning
Panelsamtal: Retuschör – Ett yrke på utdöende?
Föreläsning
Håller AI på att ta över produktionen av bilder – och vad innebär det för retuschyrkets överlevnad och för bildbranschen i stort? Bilddesign befinner sig just nu i en stor förändringsfas. Vilken roll spelar en yrkesutbildning för att driva utvecklingen åt rätt håll? Den 20 november bjuder Fotoskolan STHLM in till ett panelsamtal på Fotografiska med experter inom branschen som ger sin bild av framtiden.
Läs mer...
22 Kommentarer
Logga in för att kommentera
Jag och mina söta små barn ska hyra en Disneyfilm och äta popcorn. Vi vill inte veta vilket hål ni väljer eller om ni sväljer vare sig du är arab, jude eller kristen eller bi-religös.
Jag tycker att var och en ska få tro på vad man vill, utan att bli påhoppad, ifrågasatt och uthängd för att man har en tro på något som inte följer den frisläppta nivå som samhället är på.
Jag tror kristna är jävligt trötta på hetsen kring homofrågan. Håller du inte med kristendomen så lämna den ifred, och ägna dig åt en religion som du själv tror mer på. Det vore en sak om kristendomen var en påtvingad religion, men valet är helt fritt att tro eller inte tro på vad man vill. Samma konstverk kring islam skulle garanterat fällts som hets mot folkgrupp.
Är less på konstnärer som söker provokation och uppmärksamhet som en tonåring. Väx upp.
Kristendomen är en högst påtvingad religion, det är än färre år sedan alla arbetande i det här landet tvingades betala skatt även till kyrkan oavsett vad man trodde på.
Så, alla konstnärer, musiker, författare etc - ifrågasätt allt vad ni orkar!
Hoppas alla som detta, uppenbart provocerande, "verk" skall provocera; totalt ignorerar alltihopa.
Bästa sättet att hantera sådana frågor. För det är uppmärksamheten de vill ha, och utan den så dör de.
Jag hållet helt med om att det varit galet att religionen fram till alldeles nyligen inte varit ett helt fritt val. Men kan du utveckla varför det är fruktansvärt viktigt att konstnärer ifrågasätter frivilliga religioner? Tycker frågan kring konstnärskap är intressant.
Konstnären vill sätta fingret på hur homosexuella behandlas inom religionen. Jag håller med om att hon gör det en smula extra ekivokt för att provocera. Däremot såg jag Debatt (som iofs nästan alltid är värdelöst) och då tyckte jag att hon hade en väldigt ödmjuk framtoning.
Elisabeth Ohlson Wallin är politiskt korrekt och ligger långt efter Lars Vilks när det gäller att provocera. Jag undrar om hon ens hade tanken på att bege sig till al-Aqsamoskén, när hon ändå var i Jerusalem, och ta liknande bilder där? Eller låta homosexuella män utnyttja håligheterna i klagomuren mitt bland ortodoxa judar? Jag tvivlar på det. Någon skulle kunna bli kränkt och provocerad på riktigt, och det vore väl synd?
Förmodligen finns det de som tycker sig ha skäl att tjata en vända till, kan vi inte låta det få finnas?
Det är väl för i helvete ingen som välkomnar extremister i Sverige. Lägg ner skitsnacket. Samma visa varje gång från dig.
Det är väl självklart bra om konstnärer provocerar, sålänge de har något att säga. Och även om de inte har något att säga så har de väl rätt att göra det ändå.
Sedan säger jag igen: Den här konstutställningen pekar ut kristendom, islam OCH judendom. Inte endast kristendom som några som kommenterar försöker göra gällande.
//Chasid
Vad får dig att tro att det handlar om ärelystnad?
Det är så svårt för mig att förstå inställningen att det jag inte gillar ska inte få finnas.
//Chasid
Tipset att tiga ihjäl är ett bra tips, men det blir självmål om man skriver där man inte vill ha en levande debatt.
Tycker det var bra idé och bra bilder!
Att dom behövdes är de ovanstående inlägg själva bevisen för.
Jag tror att hon sårar fler än hon lyckas provocera. Kan inte det som anses heligt av vissa respekteras av andra?
Eller är HBT-frågorna det "yttersta heliga", det som allt annat måste rätta sig efter?
/johan e
Som sagt, jag känner henne inte själv, men för mig handlar detta om en intellektuell och konstnärlig bearbetning av ett ämne som ligger väldigt nära mångas hjärta. För mig räcker det inte att titta på verket för att dra slutsatsen att det skulle röra sig om personlig uppmärksamhet. Det låter i mina öron mer som ett slarvigt omdöme i syfte att förminska, men jag kan ju ha fel.
Hmm, är det inte en logisk kullerbytta att bilderna är sårar om de är intetsägande?
Jag tycker den på ett tydligt sätt visar hur den etablerade makten via religionen bestämmer på vilket sätt man får vara som människa (heteronormativt).
Bilderna visar också på hur i de tradiotionella religösa texterna nedvärderar kvinnan.
Som jag ser det handlar det inte alls att provocera utan att visa på företeelser som vi i det dagliga livet inte ens ser.........