Som Plus-medlem får du: Tillgång till våra Plus-artiklar | Egen blogg och Portfolio | Fri uppladdning av dina bilder | Rabatt på kameraförsäkring och fotoresor | 20% rabatt på Leofoto-stativ och tillbehör | Köp till Sveriges mest lästa fototidning Fotosidan Magasin till extra bra pris.

Plusmedlemskap kostar 349 kr per år

Annons
Artiklar > Knepen bakom matfotografering

Knepen bakom matfotografering

I den här You Tube-filmen får vi veta hur det kan gå till behind the scenes på en matfotografering. Här är det inte ovanligt att använda lim i maten och stoppa hamburgaren med skum.

Filmen är ett avsnitt ur Adorama's serie "How'd They Do That? Temat för programmet är just matfotografering. Vi får bland annat veta att muffinsarna sprayas och att salladen får volym med hjälp av mosad potatis.



Publicerad 2010-10-16.

3 Kommentarer

Num Vistbacka 2010-10-16 21:54  
Jag plagierar fritt på ett annat inlägg: Ingen respekt om inte maten går att äta efter fotograferingen!
SputniQ 2010-10-17 21:19  
Vad är det man säger..."I krig och marknadsföring är allt tillåtet" ;-)

Det är trist att maten manipuleras, men det är förståligt att t.ex. McD inte tar bilder på det som de säljer på "Restaurangerna". Det ser inte så inbjudande ut.
thirteen 2010-10-19 11:10  
Om man lyssnar och förstår varför de använder potatismos så är det för att "bygga upp" salladen lite eftersom kameran gör bilden "platt"... men vad vet jag? Jag är ingen matexpert men det verkar som att de har sina trix också för att skapa bilder så som de "ser" ut i vårt huvud. Det lät ytterst flummigt men....
Som Plus-medlem får du: Tillgång till våra Plus-artiklar | Egen blogg och Portfolio | Fri uppladdning av dina bilder | Rabatt på kameraförsäkring och fotoresor | 20% rabatt på Leofoto-stativ och tillbehör | Köp till Sveriges mest lästa fototidning Fotosidan Magasin till extra bra pris.

Plusmedlemskap kostar 349 kr per år

Merläsning

ANNONS
Upp till 6000:- Cashback på Sony-prylar