Annons
Artiklar > Matstylisternas bästa fotoknep

Matstylisternas bästa fotoknep

Skärmdump www.svd.se. 

I en artikel på Svenska Dagbladet delar matstylisten Liselotte Forslin med sig av sina egna yrkesknep. Här finns allt från nålar till vaselin och en droppe diskmedel för att få maten att se fräschare ut på bild.

Kanske kan du fånga upp några matnyttiga tips inför nästa försök i att fotografera mat.

Några av tipsen i artikeln:
Stekt mat och oliver som torkar snabbt kan penslas med olja.
Sallader fräschas upp med en dusch vatten.
Stenkulor i botten av soppskålen hindrar svampen eller grönsaksbitarna från att sjunka ner till botten.
Om en sockerkaka eller en annan mjuk kaka går sönder kan biten limmas fast med vaselin.
Vin och andra drycker späds med vatten så att ljuset filtreras bättre genom glaset.
Fräscha bubblor på ytan av drinkar fixas med en droppe diskmedel.
Lite salt i champagne eller öl behåller bubblorna längre.


Läs hela artikeln här:
Matstylisternas egna yrkesknep.



Publicerad 2010-10-08.

2 Kommentarer

Mediekan 2010-10-08 08:51  
Men då kan man ju inte njuta av maten och dryckerna sen...
pareli 2010-10-08 08:52  
Dags för ett dogma-manifest för matfotografer? :-]Att man måste kunna äta upp det man plåtat!
Få ut mer av Fotosidan som inloggad

Fotosidan är gratis! Som inloggad får du smarta funktioner. Du kan ladda upp 10 bilder och få kritik på dem. Du får vårt nyhetsbrev. Du kan skapa köp&sälj annonser mm

Merläsning

ANNONS
Upp till 6000:- Cashback på Sony-prylar