Annons
Kalender > Visa aktivitet

Braiding - Trinidad Carrillo

17 maj - 3 augusti
Plats: Kulturhuset, Stockholm | http://www.kulturhuset.se/

Utställningens titel "Braiding" anspelar på hur tid, människor, platser, händelser och bilder sammanflätas. Gränsen mellan dröm och verklighet upplöses då Trinidad Carrillo sammanför dem i olika tidsrum och formar parallella världar. Landskapen och människorna är hämtade ur en sydamerikansk och europeisk vardagsmytologi, antingen verkligt upplevda eller noggrant iscensatta.
 
Efter många år i Sverige återvände Trinidad 1996 till sitt barndomsland, Peru. Projektet "Braiding" påbörjades 1997 och har sedan dess fungerat som en metafor för hennes liv fram till idag, för hennes erfarenheter i Europa och Sydamerika och för hur tider, platser och människor flyter samman både i det fantastiska och i det vardagliga.
 
Om projektet Braiding säger Carrillo att ”det kom av sig själv, lekfulla berättelser som kom ur saknaden och sökandet efter något. Jag hittade magiska dörrar i vardagen som öppnades mot det fantastiska. Genom en blandning av drömmar och verkliga upplevelser såg jag ett sätt att visualisera mina förhållanden till människor och platser nära mig och skapa en värld av historier.”
 
Trinidad Carrillo är född 1975 i Peru och bor idag i Lima och i Göteborg. Hon tog sin masterexamen i fotografi vid Högskolan för Fotografi och Film i Göteborg 2006. Hon har ställt ut både i Sverige och utlandet, bland annat på Living Art Museum, Reykjavik 2005, Hasselblad Center 2006 och på Les Rencontres d´Arles ”Discovery Award” 2007.

Öppettider
Tisdag - Fredag 11-18
Lördag-Söndag 11-16

- Visa idag
Kategorier
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
ANNONS
Götaplatsens foto – en riktig fotobutik.