ANNONS
Annons
Kalender > Visa aktivitet

Nordkorea - Åke Ericson

4 juni - 5 september
Plats: Fotomuseet, Sundsvall | http://www.fotomuseet.se/

Bildjournalisten Åke Ericson är en av de få fotografer som har kommit in i Nordkorea, och han visar nu upp sina bilder från det totalitära landet.

Det totalitära Nordkorea är formellt i krig med sina grannar i söder. Medborgarna, och de fåtal turister som släpps in i landet, är strikt kontrollerade. För att få komma in i landet och fotografera krävs genialitet. Ett sätt att besegra systemet är att säga att du är en bröllopsfotograf.

Åke Ericson, årets bildjournalist i Sverige 2008. Han har arbetat som bildjournalist sedan 18 års ålder. Hans första bilder publicerades, när han var 14 år gammal. Efter 12 år, anställd på olika tidningar i Sverige, arbetade han på Skandinaviens största dagstidning; Aftonbladet, där han stannade i 10 år. Sedan 2000 arbetar Åke Ericson som frilans bildjournalist. Han har arbetat och rest i många östeuropeiska länder: Ryssland, Balkan och speciellt i Kosovo regionen. Åke Ericson har vunnit åtskilliga internationella fotopriser. Han är ansluten med/till World Picture News i New York och hans fotografi har publicerats i Newsweek, Paris Match, Le Figaro, Stern Magazine, Le Observateur och Le Monde. Idag lever Åke Ericson i Stockholm, med sin fru och två söner.

- Visa idag
Kategorier
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
ANNONS
Götaplatsens foto – en riktig fotobutik.