Annons
Kalender > Visa aktivitet

Digital Naturfotokurs på Landsort

14 mars - 16 mars
Plats: Landsort, Stockholmsskärgård 14-16 mars 2008 | www.grandimage.net

Välkommen till skärgårdens södra utpost!

Vi kommer att tillbringa en helg på ön Landsort. 
Södra utposten med fantastiska klippor och en gammal fin fyr, ett bättre ställe att tillbringa en kurshelg på finns knappt.
Under helgen kommer du att få teoretisk och praktisk undervisning i naturfoto och den grundläggande digitala arbetsgången med att ladda ned, konvertera och behandla bilderna till färdigt skick. Det kommer att bli en intensiv helg men vi kommer också att hinna med trivsam tid tillsammans på Landsorts vandrarhem där vi kommer att bo. Vandrarhemmet ligger helt super och vi kan fotografera just utanför dörren.
Detta innebär att vi kommer hinna med mycket fotograferande och lära massor om både bilden och den digitala arbetsgången.

Program
Vi träffas på Landsorts vandrarhem under fredagseftermiddagen. Den första kvällen kommer vi att titta på bilder och diskutera komposition. 
På lördagsmorgonen blir det tidig uppstigning för att komma ut innan solen går upp. Vi kommer att ta er med till de ställen som erbjuder den bästa fotograferingen för tillfället. 
Under fotograferingen kommer vi att hjälpa till med handledning och tips. 
Vi kommer att fotografera på morgonen och ha teoripass mitt på dagen då vi ska gå igenom grunderna i Lightroom och Photoshop CS3/Elements. Om vädret tillåter blir det fotografering även på kvällen.
På söndagen kommer vi att ha ytterligare tid till fotografering för den som vill och orkar. Efter fotograferingen kommer vi att äta lunch och ha ytterligare ett teoripass innan vi skiljs åt.

Kursinnehåll
Digital bildbehandling:
Grundläggande arbetsflöde från kamera till web
Komposition och bildanalys
Avtonade gråfilter, Polfilter, när och hur de används
Praktisk fotografering med handledning

Ledare
Patrik Larsson är naturfotograf med en kärlek till det orörda och utsatta kustlandskapet. Detta gjorde att han sökte sig till den svenska västkusten och fick Strömstad som bas för sin fotografering och sina kurser.
Han tycker att bilden ska göras så klar som det går i fält men är också väldigt intresserad av det digitala mörkrummet och de möjligheter som finns där.
Det ultimata slutresultatet är en välgjord utskrift på ett passande papper.
Patrik driver företaget Grandimage som tillhandahåller kurser, föreläsningar, tavlor och bilder. Under sommaren driver han tillsammans med sin sambo fotogalleri i centrala Strömstad.
Hans kurser är mycket uppskattade och fylls snabbt.
www.grandimage.net

Assistent
Magnus Lindbom är naturfotograf bosatt i södra Stockholm. Han ser de orörda områdena i den svenska fjällkedjan som en stor inspirationskälla samtidigt som han tycker om att fotografera naturen hemmavid, vilken inkluderar Stockholms skärgård. Teknik är för Magnus något som han måste behärska, men det som verkligen intresserar honom är det kreativa tänket genom hela processen. Från idé till färdig utskrift.
www.magnuslindbom.com

Fakta
Pris: 2900 kr
Anmälningsavgift på 400kr ingår men återbetalas ej vid avbokning

Information om betalning sker vid anmälan.

Tider: fredag ca kl 16:00 till söndag ca kl 15:00

Detta ingår:
Logi i dubbelrum på Landsortsvandrahem
Kurskompendium
Ledare och assistent

Ingår ej:
Mat och resa till ön

Deltagarantal:
Min 8, max 10

Anmälan till:
Patrik Larsson 
Tel 0703-266191
[email protected]
www.grandimage.net

 Mars 2008 
M T O T F L S
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
- Visa idag
Kategorier
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
ANNONS
Götaplatsens foto – en riktig fotobutik.