Bilden i främsta rummet!

Om man använder mellanringar kommer man riktigt, riktigt nära...! (Spindelvarning!:)

Jag hittade en liten spindel som jag ville testa att fotografera med mellanringarna. Nu kommer man ju riktigt nära med olympus (m4/3), makrokombo som den är (motsv. 2x förtstoring). Vad det kan bli med 10+16mm mellanringar, det har jag ingen aning om...! (När man får upp bilden på skärmen, blir det ju nästan lite vidunderligt!:)

****

1.

****

2.

****

~Vilse i min egen trädgård, i början av augusti 2024~

**** 

Inlagt 2024-08-12 20:29 | Läst 304 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Andra bilden är väldigt läcker! Man kan t o m se lite av ögonen. Mer sådant och gärna med ögon :-) Fast jag vet att de oftast inte sitter med huvudet mot fotografen.
Hälsningar Lena
Svar från Tovok 2024-08-13 21:31
Tack Lena! Jag tycker också om den andra bilden. Som du säger så är det himla svårt att få en bild på spindlar när de inte vänder rumpan mot en. Men jag tycker att det är något fascinerande med den första bilden. Sen är det ju så kul att man kan få till en sån förstoringsgrad med enkla medel! :) /Tommy.
Fina spindel bilder!
Mellanringar är underskattade idag.
Svar från Tovok 2024-08-13 21:36
Tack Sven! Ja mellanringar är ju ett ganska enkelt sätt att komma riktigt nära, (även om det inte alls är "enkelt" att fotografera i den här skalan!;) Jag använde mellanringar mycket mer när jag fotade med Pentax. Jag tror att det beror på att man redan får motsvarande 2:1 FF med olympusen, med 60 mm/2,8, (2,5:1 med 30/3,5) vilket räcker långt, tycker jag! :) /Tommy.