Bilden i främsta rummet!

Och så alla dessa fjärilar!

Jag lade märke till dem redan igår. Det måste vara ett fjärilsår i år. De närmast föregående åren har jag knappt sett en fjäril, men i år är de överallt. Jag tog några bilder redan igår, men idag har jag verkligen satsat på att fotografera fjärilar! :)

1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.

11.

12.

Spindlarna då, kanske någon undrar. Har han inte med någon spindel idag? Jodå, du har redan sett den! Kanske lade du märke till den...?! :)

13.

Inlagt 2016-07-19 22:58 | Läst 1893 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Påminner mig om min barndom när det vimlade av fjärilar i markerna. För sorgligt hur de har gått tillbaka. Här på Saltspring ser man inte inte så många fjärilar, vilket förvånar mig.
Svar från Tovok 2016-07-20 23:10
Ja, nog tycker jag att det har varit lite konstigt med dessa somrar nästan utan fjärilar. Annars skulle det vara kul att se om fjärilarna ser annorlunda ut hos dej! :) /Tommy.
EGW 2016-07-21 00:27
I den mån jag ser några tycker jag de ser likadana ut som i Sverige. Det är mest Macaon, som här kallas Swallowtail. Jag har också sett vad jag tror var en Amiral. Jag hade faktiskt väntat mig innan jag kom hit att det skulle finnas fler fjärilar. Det är ju så många här som odlar ekologiskt. Om jag träffar en zoolog måste jag fråga om detta.
Jag kan bara hålla med. Vi har mängder med fjärilar jämfört med förra sommaren som nog var i kallaste laget för dem. Mycket fin serie med bilder som du fångat. Nässelfjärilen är mycket praktfull.
Hälsningar Lena
Svar från Tovok 2016-07-20 23:14
Och det konstiga är, (om det nu är konstigt, förmodligen finns det en alldeles naturlig förklaring...), att det är såna mängder just av Nässelfjärilar. De är över allt! Jag lyckades få inte mindre än fyra stycken på samma ruta (bild 7). Det tycker jag var lite häftigt! :) Tack för din fina kommentar Lena! :) /Tommy.