Bilden i främsta rummet!

Gråväder i skogen...

Idag har jag gjort någonting jag borde gjort mycket mer under min långpendlingstid, (som snart är över!) Jag stannade bilen ett par gånger för att fotografera! :)

Inlagt 2015-11-13 19:19 | Läst 2681 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Sådan här " skog" ?? kan göra sig bra på bild. Speciellt om det som på dina bilder är dimma. De två sista bilderna kan bli ganska fina i eftermiddagssol. MEN det är sådana här planteringar som jag tycker borde förbjudas. Det här är ingen skog i mina ögon. Tyvärr är det så här det ser ut i det Svenska skogsbruket. All riktig skog hugger man bort i rasande tempo för att ersätta med dessa planteringar. Ändå säger skogsbolagen att dom tar naturhänsyn.
En livlös skog. Kan rovfåglarna häcka här ? Kan hackspettarna häcka här ? Kan svartmesar, talltitor, tofsmesar häcka här ? Finns det lavar och svampar här ? Nej, inget annat än raka trädstammar kommer att finnas här.
Dock vill jag säga att det är ett bra dokument över den Svenska massaframställningen som du skildrat.
Sten
Svar från Tovok 2015-11-14 19:59
Jo, Sten jag kan verkligen hålla med dej om att den här "skogen" är storindustri, det framgår med all tydlighet. Samtidigt så är detta landskap en del av det som jag har passerat under två års tid, jag ville ta en bild av det. Det är ju något som drar till sig min uppmärksamhet. Bilderna visar ju hur det ser ut, i någon mening, eller hur? :) Tack för din kommentar! :) /Tommy.