Bilden i främsta rummet!

Gotland 2018, Hoburgen.

Så långt söderut man kan komma på Gotland. Ett dramatiskt och fantasieggande landskap som ömsom rullar ner i havet, ömsom störtar tvärt ner i havet. Och så dessa raukar...

1. Dagens lunch intogs på Majstregården. Den här semesterns kulinariska höjdpunkt, lammgryta! :) 

2. 

3. 

4. Gubben! :)

5. 

6. 

7. 

8. 

9. 

Inlagt 2018-06-13 19:57 | Läst 1442 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Har så mycket minnen från trakten, de flesta förknippade med yrkeslivet. Dina foton satte fart på dom!

Majstregården var ett väldigt speciellt projekt. Intressenterna ville bygga ett utflyktsmål i en redan då skyddad bebyggelsefri naturmiljö. Länsarkitekten Ingemar Bergmar (sic!) vred sina händer men tillstyrkte till slut dispens som gavs av Länsstyrelsen. Dispensen gällde just detta hus, ritat av arkitekten Nils Carlson i en stil som förvisso inte var gotländsk men ändå passade på platsen. Huset skulle enligt beslutet stå om en solitär och icke få ändras eller byggas till.

Den fözinkade plåten skulle målas svart. Men först måste ju väder och vind göra att färgen får fäste. Ägarna skyndade inte i onödan. tror att de avvaktat i typ 50 år. Plåten är omålad och lika bra det.

Så småningom kom verkligheten ikapp betr tillbyggnadsbehov. Jag var med om att baxa igenom ett tillbyggnadstillstånd. Då tillkom bättre matsal och framför allt bättre toaletter.

Läget är ju potentiellt lukrativt och otaliga förslag om mer eller mindre öppet redovisade stugbyplaner har refuserats. (Steg 1, inkvartering av gäster. Steg 2, uppdelning i tomter. Steg 3, försäljning som fritidshus. Steg 4, staket, Friggebodar, Attefallshus, skyltar att obehöriga ej äga tillträde.) Men i de yttersta av dessa dagar har intressenterna fått ett positivt besked.
Svar från Tovok 2018-06-18 20:45
Tack för kul läsning återigen! Jag har för mig att vi var och åt på Majstregården vid mitt första besök på Gotland tillsammans med Gotlands nationskör i början av nittiotalet sedan har jag varit där nästan varje gång vi varit på Gotland, förutom förra gången då vi bara var där fyra dagar och höll oss på norra delen. Oftast har vi "bara" fikat på Majstregården, men den här gången passade det bra att äta lunch där, och det var ju en fullträff! :) /Tommy.