by Lars Ove Pehrsson Koll

FÄRDIGRÖSTAT

Dagens några bilder är tagna med Nikon 50Z i Skärholmens centrum samt på bibliotek vi förtidsröstade idag - för elkrisens skull.. udda valsedlar - köpte en intressant station som trådlöst hemma.. Hälsningar Lasse 

Väderstation strömadapter ingår, två sensor trådlöst alltså och ganska billigt frånnetonnet där vi handlat i Slagsta idag.

Inlagt 2022-09-02 13:55 | Läst 722 ggr. | Permalink
Trevligt!
Röstade också, men då den första dagen man fick rösta! I år kunde jag rösta ’min gata’ ner 300m. Vid ett äldreboende, hur smidigt som helst. Jag var dessutom ensam..

Köpte själv en liten vädertålig vindmätare i vintras som numera sitter på utsidan av balkongräcket, ibland kan det blåsa hiskeligt när hård västlig vind råder här 8 våningar upp, men hittills så är det högsta 15 m/s,. Mätaren går till 40 m/s. Blåser det inte så stänger den av sig, men går igång så fort som den börjar snurra!
Hälsn!
ehrsa 2022-09-02 18:34
Den här modellen har jag köpt: https://www.happyyachting.com/windy-vindmatare .
Går lätt ner i en ficka, drivs av ett litet runt CR 2032 Lithium batteri. Min har varit igång sen februari på samma batteri.. trots automatisk belysning som tänds när det är mörkt och mätaren snurrar.. Man behöver inte rikta mätaren mot vinden, de 'skopor' som fångar vinden tar in vinden från alla håll!
Hälsn!
Svar från Lars Ove Pehrsson Koll 2022-09-02 19:26
Ja, Trevligt, liten o lätt vindmätare med lång livslängd litiumbatteri. Den ser ut som Zeisskvalite :-D Kul pryl. hälsar Lasse