Öhrnen

Sonybilder

Lite fotografier från helgen samt tidigt från denna vecka. Håller på att försöka få full koll på Sonyn med just de inställningar som passar mitt behov bäst. Och än så länge så är det manuellt läge med auto iso samt justera exponeringsknappen lite då och då.

Nikon kameran får ligga på hyllan tillsvidare och samla kraft :)..... 

Körde lite tältgömsle i lördags, fick inte så mycket. En gråhäger som flög från ena sidan till den andra hela morgonen och pasade iväg en annan häger!?... Detta var det närmsta den kom ( första bilden). Klart att inga rovfåglar vill flyga nu.....

Fick även Konsten att fotografera fåglar och andra djur version 2.0 idag (läs igår), helt fantastisk bra bok (bläddrade igenom och läste lite av varje innan jag tänker djupdyka ner i den) om än lite deprimerande de första sidorna hur många arter som har gått under pga människan. Men iallafall där har Brutus tydligt skrivit att gömsletält för större rovfåglar är ingen idé, och havsörnen lurar man absolut inte...

Så var det med det, får nog testa något annat till vintern, hm, spännande!

Text under bilder.

Gråhäger.

Gråkråka bakifrån...

Lilla Maja i favoritskogen :)

Ekorrar finns det gott om här, det vet både Maja och husse :)

Någon måsunge måste det väl ändå vara?...

Trana med unge ( detta är vid Sjöryds fågeltorn)

De stack så fort de fick syn på oss..

En ståtlig ormvråk i det sena eftermiddagsljuset.

Se på fanken, den satt kvar? Ha :)

På sätt och vis så är man väl lyckligt lottad över att få bo där man kan få se dessa ståtliga rovfåglar ganska så ofta. Och just denna dag var tuff.

Det blir en lite mäktig känsla när en sådan stor rovfågel flyger strax ovanför trädtopparna. Du är inte så stor då.

En fick bli svartvit för skojjs skull.

Det var alles för denna gången :)

Postat 2020-09-16 07:41 | Läst 1008 ggr. | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera

Nu är väl ändå sommaren slut! ;)

För nu finns de ej kvar, mina fina kömpisar, på långväga till Afrika. Undrar i vilket land de e i just nu må tro? Medelhavsområdet kanske :)  Se upp för Malta regionen bara!!

Några fler bilder på mina lokala gjusar en blåsig sommarkväll som kändes som höst men det blev ett fint nära möte :)

************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************

Herr & Fru gjusar ;) Honan är överst, lägg märke till storlek och även bröstbandet som är tydligare på honorna :)

************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************

Segelbåt kommer å stör oss i våran matning..... ;)

Härliga sommarminnen :)

Postat 2020-09-12 20:23 | Läst 1122 ggr. | Permalink | Kommentarer (9) | Kommentera

Mini test Sony A7iii+ Sigma 100-400

Lagom till att "alla" fåglar har eller börjat lämna Sverige införskaffade jag mig ett litet tele till Sonyn.

Körde ett litet test i helgen, med Ghilliesuiten och en nypa tålamod. Vovven var riktigt morgontrött så hon låg och sov bredvid så gott som hela tiden :)

Följde ett antal kråkor på långt håll och där följde fokusen med riktigt bra. Fick besök av en ung havsörn ( född i år, skickade in bild till ringmärkningscentralen) som blev nyfiken på vad jag var för något. Även här följde fokusen med ypperligt bra. Nu kan jag väl säga att himlen var blå och fågeln är stor så det var ju inget svårt motiv att följa.

För övrigt så var det riktigt dåligt med fågelliv just här denna dag...

Ska köra ett mer utförligt test framöver när man får tid, med förhoppningsvis lite mer varierande motiv så får vi se om detta kan bli en fågelkamera det med :) 

Kör med samma inställningar som med Nikon kameran dvs manuellt läge med auto iso.

400mm ( beskuren) F 7,1  1/2000s Iso 500

400mm  (Beskuren) F 7,1  1/2000s  Iso 1000

400mm F 7,1  1/2000s  Iso 320

Maja gick till attack mot ett vildsvin och brottar ner det ;)

400mm  F 7,1   1/2000   Iso 800

Postat 2020-09-08 07:47 | Läst 1441 ggr. | Permalink | Kommentarer (15) | Kommentera

Vad är det för fågelarter?

Stötte på en väldigt vacker liten pippi som kvittrade nere på marken vid ormbunkar och högt gräs. Stannade upp och försökte lokalisera vart kvittret kom ifrån. Tillslut fick jag se överkroppen på den då den kikade fram där nere :) Hann lägga märke till att den hade gula streck och svarta streck på vingarna när den flög iväg på marknivå. 

Kan det vara en bofink?

Den här var mycket svårare.... Gjorde varken något ljud ifrån sig eller rörde på sig. Riktigt bra kamouflage hade den också. Måste vara en elit bland småfåglar på att kunna sitta stilla :) 

Postat 2020-09-02 20:36 | Läst 1645 ggr. | Permalink | Kommentarer (7) | Kommentera