Falken

Nu är Öhrnen i farten igen och denna gång så har han lyckats att få en vad han tror är en jaktfalk. Efter mycket sökande bland fågelbilder och letande så tror han att det är en sådan falk :)

Hade tur, riktigt tur igår att få se en ganska så stor fågel som flög blixtsnabbt men som ändå höll sig kvar inom räckhåll för min kamera och den flög elegant och snabbt. D7200 hade väldiga problem att följa med med autofokusen och det är inte första gången det händer riktigt frustrerande....... Kanske skulle byta upp mig framöver mot en D500? :) Först så trodde jag att det var en lärkfalk som jag hade fotograferat innan men kom på när jag granskade de bilderna som blev ganska så hyfsade att den ser ju större ut och den var ju inte svart. Jag vet inte vad det är för falk men gissar på en jaktfalk. Den var eller rättare sagt är riktigt grann och den var/är ganska så stor :)

Sista bilden är nog en lärkfalk som flög förbi när denna hade försvunnit :)

Alla bilder ligger på ISO 400-800 och slutartid mellan 1/2500- 1/3000

Inlagt 2019-09-04 18:24 | Läst 1128 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Grattis, till vad det nu är :), fina bilder, det ser iaf inte ut som något jag har så jaktfalk kan vara trolig, hittar inget bättre. Lärkfalk på den sista ser ut att vara rätt. Min bästa fågelbok (Fågelguiden) har jag inte med mig just nu. Tycker du lyckats väldigt bra med D7200 så något bättre ska du inte ha :))
Svar från Joakim88 2019-09-04 19:03
Tack så mycket Peter :) nej jag har aldrig sett denna heller sedan jag börjat fotografera fåglar.
Och jag ska köpa mig en fågelbok framöver, vet att Hawk rekommenderade en för några bloggar sedan.
Tack så mycket det var snällt, får väl hänga kvar med den ett tag till :)
Första bilden visar fint den honfärgade tornfalkens stjärt med rödbrun grundton och ett extra tjockt yttre svart tvärband. Om du tittar i en fågelbok (som du snart ska köpa - givetvis fågelguiden som är den i särklass bästa) så ser du att det enda som kan förväxlas är en rödfalk (finns inte här dock). Fina bilder på tornfalken som är en väldigt vanlig falk.
pdahlen 2019-09-04 19:39
Tornfalk, ja där ser man, undrar om man någonsin får någon rätsida på dessa fåglar :)
Svar från Joakim88 2019-09-04 20:18
Tack så mycket Tony för denna informationen, jag tyckte att den verkade vara för stor för att vara en tornfalk men jag kan inte så mycket om fåglarna än men snart så :)
Tack för det tipset!
Och tack igen :)
Strålande fina bilder på, ja, tornfalk ser jag av Tonys kommentar. Vilken vacker stjärt! Hälsningar/ Björn T
Svar från Joakim88 2019-09-04 20:19
Tack så jättemycket Björn :)
Den var jättegrann ja :)
Honfärgad tornfalk hade jag inte heller känt igen fast jag fotat åtskilliga. Men det går inte att bedöma storleken så bra på en bild. Snyggt fångat vilket som. Fågelguiden i telefonen är vad du ska ha. Då är den alltid med. Det betyder dock inte att det är lätt men man har ju alltid något att titta i.
Hälsningar Lena
Svar från Joakim88 2019-09-05 13:18
Nä jag har skitsvårt för falkarna har jag märkt men vet du vad igår beställde jag fågelguiden i bokförlag så ska jag ha den liggandes vid datorn så kan jag se när jag redigerar bilderna vad det kan vara för slags fåglar ;)
Tack så jättemycket Lena :)
Fina bilder! Snyggt fångat.

MvH
Johnny
Svar från Joakim88 2019-09-05 13:19
Tusen tack Johnny :)
Jag väntar på en natur blogg från dig nu ;)
Härliga bilder på falkarna, den första är som sagt en honfärgad tornfalk, om det är en ungfågel eller en vuxen hona är svårt att säga.
Mvh
Fredrik
Svar från Joakim88 2019-09-06 10:00
Tack så mycket Fredrik :) Det är kul att få veta att det är en tornfalk och att det är en hona, det räcker för mig sålänge :)
Kul med lyckade fågelbilder även om jag inte är så förtjust i fåglar mot tom himmel...
Dock kan jag konstatera att mitt byte från D7200 till D500 ångrar jag inte en sekund ;)
Med vänlig hälsning/Gunte..
Svar från Joakim88 2019-09-07 09:16
Hej tack så mycket Gunte :)
Ska jag vara helt ärlig så är jag själv inte heller så jätte förtjust i en blå himmel som bakgrund, helst så vill man ju ha lite mer i bakgrunden eller komma ännu närmare fågeln. Det är något som jag strävar mot :)
Haha det kan jag mycket väl förstå :)