Djur och Natur

Det har hunnits med ganska så mycket fotograferande denna vecka efter jobbet då vädret har varit riktigt bra med sol och varma eftermiddagar samt gårdagen som bjöd på riktigt sommar väder. Havsörnen såg jag alldeles försent och självklart så såg den mig innan jag såg den så det blev en "rumpbild" :) Sen har jag fotograferat lite småfåglar bland annat pilfinkarna och gråsparvarna som bor i buskaget där jag bor och några andra småfåglar som jag inte vet vad det är för art än, ( får införskaffa mig en fågelbok) En kanske är talgoxen? Såg även ett brudpar vid andra sidan sjön, tog ett foto på dem också hehe

Skarven är med samt grågås och ekorren som Maja luktade till sig i skogen och ville ha :) Rödhaken satt fint på en gren i skogen och det fotot blev fotograferat på iso 10 000! såg jag efteråt. Några trollsländor som parar sig och en ödla samt kanske en falk av något slag?

Och även fast man sitter ute i lugn och ro bort från civilisationen så dyker jobbet upp på väldig låg höjd :)

Inlagt 2019-09-01 13:24 | Läst 1000 ggr. | Permalink


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Mäktig lågflygning med herkan. Nu blir man lite nyfiken.... jobbar du på F7?
Svar från Joakim88 2019-09-01 16:29
Det var mäktigt men tyckte han låg lite väl lågt hehe ;)
Det stämmer :)
Mysiga bilder här! Tror mig se en ung Stenskvätta innan Pilfinkarna.. Falken tycker jag ser ut som en Lärkfalk, sen ser det ut som en Lövsångare där i den näst sista bilden, dom är på flyttning nu rätt så ordentligt såg jag i skärgården i veckan som gick.. så tror jag!
Hälsn!
Svar från Joakim88 2019-09-01 18:14
Tack så jättemycket Jan :)
Tack för informationen, jag misstänkte det för den fågeln ( lövsångaren) har jag inte sett någon vinter.
Lärkfalk tack :)
Nu blev jag ännu mer nyfiken. Har själv jobbat i flygvapnet och har en del gamla kollegor på F7. Med vad jobbar du, om man får fråga?
Svar från Joakim88 2019-09-01 18:16
Haha bra det :D
Okej men inte på F7 eller?
Jag är civil anställd och jobbar på Fortifikationsverket
(serviceansvarigtekniker)
ChrilleF 2019-09-01 18:26
Aha, där ser man. Nej, var på F10 bland annat. Har fd kollegor på Ledningsenheten på F7, men många av dem har nog oxå blivit civila nu för tiden.
Svar från Joakim88 2019-09-01 19:15
Okej, ja de kan de säkert vara nu :)
Vilken härlig blandning med ett brudpar och ett Herkulesplan mitt i ! Det gör det roligt att titta. Maja ser verkligen ut att vilja ha den där ekorren. Gillar siluetten på gåsen men det är nog blandningen som gör detta inlägg.
Hälsningar Lena
Svar från Joakim88 2019-09-01 19:17
Tack så jättemycket Lena :)
Hon vill allt ha den, jag vet inte om hon vill äta den eller lekamed den? Kråkor vill hon ju leka med men ekorrar kanske är mat i hennes ögon :)
Den tyckte jag också blev bra gåsen alltså.
Tack för detta :)
Många fina bilder!

Det är dock en pilgrimsfalk du fotat. Lärkfalken är mindre, smalare vingar. Mycket mer ljus i ansiktet mm

Daniel
Svar från Joakim88 2019-09-02 07:01
Tack så mycket Daniel :)
Okej tack för informationen :)
Daniel Steen 2019-09-02 15:54
Gör en snabb google sökning på bild lärkfalk så ser du snart skillnaden.

En ung lärkfalk har en helt annan färgsättning än pilgrimsfalken på bilden. Är ljus i ansiktet, beige mellan "ränderna". Färre "grövre" ränder där det ljusa syns bra. Storleksskillnader är alltid svårt på en enstaka bild.

Pilgrimsfalken är en ungfågel, alltså född i sommar.

Ha re gött!

Daniel
En fin blandning bilder. Bilden på Maja var nog bäst, hon fick en sådan fin inramning. Lärkfalken och ödlan var också något extra. Lärkfalken är extra kul att studera närmare, de jagar ofta trollsländor så har man tur så får man med trollsländor i deras klor
Svar från Joakim88 2019-09-02 11:36
Tackar så mycket Peter :) Vad kul att du tyckte det :)
Nu blev jag faktiskt lite konfundersam, både du och Jan säger att det är en lärkfalk medans Daniel säger att det är en pilgrimsfalk hehe ;)
pdahlen 2019-09-02 12:29
Jag ger mig, de är ganska lika men lärkfalken har ränder längs hela kroppen, jag trodde inte pilgrim hade de längsgående ränderna men tydligen
ehrsa 2019-09-02 12:51
Daniel har varit 'ringmärkare', det litar jag på.. ser själv sällan både Lärkfalk eller 'Pillar'.. bäst är när man får se 'live' då ser man storleken bättre! På bild är storleken ofta svår att bedöma..
Hälsn!