"Nästan" bara bilder och lite text. Men ibland kan det hända att det bli lite mer text om något som för tillfället intresserar mig...

Mina Lunchmackor

Kollegorna börjar undra om jag aldrig tröttnar på lunchmackor. Men när jag nämnde att mackan den dagen var:  hemgjord potatissallad med rostbiff av hjort i fulkornstunnbröd blev de lite tystare och sa att jag hade breddat begreppet "macka" lite ;-)  Har aldrig tänkt på att man kan tycka mina mackor inte är som vanliga mackor. För mig är det naturligt att lägga allt möjligt på en "matmacka" uppväxt som jag är med en far som gjorde mackor med stekt ägg och kaviar eller ansjovis, stekt strömming och lök, schnitzel och ansjovis mm mm.

Men så här kan mina lunchmackor se ut idag.

  • Lammstek och potatissallad.
  • Kokt ägg i skivor med majonäs och lite chilipeppar ovanpå .
  • Skivad nötstek med fransk senap och cornichon,
  • Köttbullar på salladsbädd med cornichon,
  • Lammstek med bönsallad,
  • Sallad, hård get- eller fårost
  • Rostbiff med majonäs och cornichon
  • Salami och vällagrad dessertost på salladsbädd
  • Mackens vitkålssallad med köttbullar eller hamburgare.
  • Ingelas varma tonfiskmacka (kall som dubbelmacka)
  • Sallad och köttfärssås
  • Lamm och bönor (resterna från middagen) på salladsbädd
  • Stekt anka på salladsbädd eller rivna morötter och majonäs,.

Till mina lunchmackor använder jag gärna fullkornstunnbröd men ibland även ciabatta eller två rostade franskskivor. Jag brukar ha bröd runtom eller över och under för enkelhetens skull. Jag använder inte smör när jag har så mycket andra  godsaker på mackan.

Själv tycker jag mina lunchmackor är både goda och enkla. Dessutom är dom privärda om man jämför med järnvägskafeér eller ica.

Ingela

www.ingelaring.se

Inlagt 2007-10-15 21:42 | Läst 5129 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
nu blev man ju hungrig, så mitt i natten det är