Litet om fotografi och vardagen

Beckomberga 2014-09-15

Inlagt 2014-09-15 15:52 | Läst 843 ggr. | Permalink
Vilka härligt dystra husfasader! vad händer med det i framiden?
Om jag inte minns fel så är detta gamla mansavdelningen på Beckomberga Psykiatriska Sjukhus "kan ha fel" det finns två större annex ett som var för kvinnor och ett för män. Till för en tid sedan fanns här rast paviljonger anslutna till byggnaden, låg i markplan som man nu har rivit, synd tycker jag men dom var ganska förfallna, men med lite restaurering så. Hur som helst så omvandlas nu det gamla sjukhuset till att bli bostadsrätter, då dom är klara med den försiktiga restaureringen exteriört, interiört vet jag inte hur mycket man för göra men det är väl en hel del mera, byggnaderna är K- märkta. Ångesten kommer väl att krypa i väggarna "var god stäng dårarna", spännande jag vet inte. Långbro byggdes också om till bostadsrätter vet inte hur det är där men det sägs ju ha blivit bra. Tack Dan för din kommentar.
Må så gott
/Hans-Åke
Ödesmättat bild som får mig att börja fundera, över de som varit där, och dem som kom därifrån.
Svar från präntare 2014-09-17 00:16
Tack Ingemar. Du kan börja med denna länk. http://www.katarinabangata.se/beckis_70_tal_runa.html
Må så gott
Hans-Åke
Ingemar Svensson 2014-09-17 07:20
Tack! Mycket stark läsning.
Tungt, du får väl ta o dokumentera omvandlingen av detta dystra ställe, andas ångest, må gott, LO
Svar från präntare 2014-09-17 00:17
Tack LO
Må gott du å
/Hans-Åke.
Känns vekligen tungt, du har valt rätt tillfälle för den känslan, fasaderna i djup skugga. Hälsningar/ Björn T
Svar från präntare 2014-09-17 00:20
Tack Björn för din kommentar, det var nog väldigt tungt och hopplöst för dom som vårdades där och så på alla psykiatriska sjukhus, ingen sinekur.
Må så gott
/Hans-Åke
Bra och suggestiv bild som drar igång tankarna, vad är det egentligen som hände på Beckis, hur var det och vilka var där?
Svar från präntare 2014-09-17 00:04
Tack Stefan för din kommentar. Nedan är en länk där du kan läsa om vad som hände i vardagen på Beckis, men det finns mycket i övrigt dokumenterat om vad tex patienterna fick genomlida innan psykofarmaka kom någon gång i slutet på 50-talet början på 60-talet, innan var det nog ett helvete för alla parter patienter som vårdare. http://www.katarinabangata.se/beckis_70_tal_runa.html
Må gott
/Hans-Åke