Som Plus-medlem får du: Tillgång till våra Plus-artiklar | Egen blogg och Portfolio | Fri uppladdning av dina bilder | Rabatt på kameraförsäkring och fotoresor | 20% rabatt på Leofoto-stativ och tillbehör | Köp till Sveriges mest lästa fototidning Fotosidan Magasin till extra bra pris.

Plusmedlemskap kostar 349 kr per år

Annons
Användarnamn: Macswede
Ålder: 69 år
Bor: HÄGERSTEN, Stockholms län
Kategori: Amatörfotograf
Började fotografera: 1976
Medlem sedan: 2005-04-01
Senast inloggad: 2024-04-28 08:53

Jag kommer ursprungligen från Skottland men har bott i Sverige sedan 1980. Kom hit som lärare i engelska och blev sedan biträdande rektor i Nacka kommun.
När jag träffade min fru, insåg jag snart att vi delade ett brinnande intresse för naturen. Vi började skåda fåglar och skaffade en tubkikare. Jag testade digiscoping men blev väldigt besviken på resultaten och köpte istället en s.k. bridgekamera för att lättare kunna fotografera fåglar mm.
Vid denna tid var det många kungsfåglar i närliggande Solbergaskogen men kameran räckte inte till (de små fåglarna var alldeles för snabba) och jag fick rådet i olika webbforum att köpa systemkamera och teleobjektiv istället. Det var fortfarande svårt att fotografera kungsfåglar men nu hade jag åtminstone en rimlig chans.
Sedan dess har jag köpt ett antal kameror och objektiv och brinner fortfarande för naturfotografi. I början, när vi var ute och fotograferade fåglar med t.ex. Stockholms Ornitologiska Förening, var det relativt få som hade kamerautrustning med sig men nu har det snarare blivit regel än undantag.
Vi flyttade från Solberga nära Stockholmsmässan till Kagghamra i Grödinge under september 2022 eftersom vi vill flytta närmare naturen.
Före pandemin besökte vi Fotomässan varje år. Bidragen från olika fotoklubbar varierar mycket men vi tyckte att Biofotos utställning höll genomgående hög standard, så vi båda gick med i föreningen för några år sedan och har även ställt ut i deras regi.
Jag har haft flera utställningar, både separata och tillsammans med min fru, Judit och andra fotografer och konstnärer.
Jag gick i pension under augusti 2021, delvis för att kunna ägna mer tid åt fotografering.

Medlem i grupperna



Vem är jag?


Mina intressen:
Digital efterbehandling, Natur

ANNONS