Bilder och berättelser från min resa genom livet.

Flanerar genom ett svartvitt Stockholm – med en färgklick på slutet

Flanerar flera timmar genom Stockholms gator och torg. Träffar några fotovänner och tillsammans flanerar vi upp till Skansen. Det är i början av april och solen värmer. Året är 2010 och april var då mycket behagligare än i år. Väl uppe på Skansen sitter vi ute i solen och tittar på folk, äter en bit och har det trevligt tillsammans.

Jag har valt att konvertera bilderna till svartvitt för att ge intryck av tidens gång. Mycket har förändrats under de här åren men i minnet finns bilderna kvar, och i mitt minne är bilder för det mesta svartvita.

Avslutar med en vårflicka i regnbågens alla färger. Hon är ung och ser framåt. Jag försöker också göra det, men det är inte så lätt dessa dagar i nådens år 2024.

På återseende

Torbjörn

Inlagt 2024-04-26 11:45 | Läst 496 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Även i mitt minne är det mycket svartvitt. Jag får gå till bildarkivet för att se att välden var i färg. Tror att det kan ha att göra med att en färg inte kan beskrivas - annat än med sin relation till andra färger. Därför blir minnets vägar åt det svartvita hållet.
Kul och underhållande bildserie.
Svar från pic-tor 2024-04-28 16:37
Tack Peter, kul att du gillar min lilla bildserie. Kanske kan vetenskapen hjälpa oss att i framtiden drömma i färg – cinemascope rentav.
Fin serie. Gillar perspektivet med hunden och gåsen som precis avslutat fjädervård.
HaD/Gunte..
Svar från pic-tor 2024-04-28 16:42
Tack Gunte. Hunden tyckte dock att fotografen inte var särskilt intressant och tittade bort.
En fin bildserie i svartvitt där jag tycker andra bilden sticker ut lite extra. Den är fångad mitt i steget och skuggan är perfekt. Jag tycker också att din avslutande bild i färg är en perfekt regnbågsfärgad klick som vi alla behöver mer av. Ibland är färg oslagbart.
Hälsningar Lena
Svar från pic-tor 2024-04-28 16:46
Vad roligt att du upptäckte steget i andra bilden. Försöker alltid fånga människor som går i steget för att förstärka illusionen av rörelse. Ja, färg kan vi nog svårligen leva utan. Med färg har vi hela bilden. Tack Lena.