Att spegla det jag gillar.

Morgon 3 av 3.. Också här med nya förutsättningar!

***

Det här blev den sista tidiga morgonen för mig (gick upp 05:00) initierat av hantverkare som har tillgång till lägenheten från 07:00 - 15:00. Och det här är sista dagen för hantverkarna med fönsterombyggnad och en del 'fixande' och målning på balkongen, efter den här dagen kunde jag åter ha sovmorgon så länge 'kropp och knopp' nu vill, brukar oftast bli till 08:00 - 08:30.. Och nu i efterhand kan sägas att ombyggnaden från 2-glas till 3-glas fönster känns lyckat, det minskar ljud utifrån och ska även hindra värmeläckage, istället sugs varmluften ut via vanliga ventilationen till nya aggregat på taket, som tar hand om 'spillvärmen' (21°) och återför den till värmesystemet (fjärrvärme) och minskar väl då behovet av inköp av detta. Sen ligger det sedan i somras solcellspaneler på alla tak i föreningen, som i sin tur ska driva/finansiera behovet av el till tvättstugor och hissar, om det elbehovet 'kvittas' mot inköpet av el, eller om solcellerna ska gå till 'batterier' som i sin tur får driva hissar och tvättstugor det vet jag inte.. än!

Här en blogg från morgonen dagen innan denna blogg..

Till den här 'sista' tidiga morgonen så hade jag beställt en ny 'bakgrundskuliss', syns redan från Hornsgatan på väg mot Katarinahissen.. Tycker det blev rätt så bra! 🛳️ ⚓️

Magnifika förhållanden den här sista dagen med tidig uppgång fredagen 6:e september, bättre fotoförhållanden går nog knappt att få, dessutom tre morgnar i rad där morgnarna bara förbättrades för varje morgon.. Här ett panorama uppe från Katarinahissen med kryssningsfartyget 'Europa' som 'bojat upp' sig snyggt ute på redden istället för att ligga vid kaj, den blir en fin 'bakgrundskuliss' till de bilder jag tänkt mig att ta lite senare..

Panoramat ovan rätt mycket beskuren från detta panorama..

Fler bilder fotade uppifrån Katarinahissen, eller i hissen på väg ner.. Stadsgården här med sin numera delvis flytande bussterminal vid kajen..

Här är pågående byggnationer för att färdigställa nya Slussen..

Där nere vid Guldbrons anslutning mot Skeppsbron så tänker jag sätta mig återigen för tredje morgonen i rad och njuta av motljuset och fota 'det som dyker upp' tills det blir för varmt, då blir det en fika med smörgås och skugga i närmsta byggnaden på kajen där.. Räkna med många bilder här, och man behöver ju inte titta på alla!

Det här blir nog rätt bra är känslan..

På dessa bänkar tänker jag sitta tills det blir för varmt, det är ett 'guldställe' för kraftfullt motljus.. Eller medljus på eftermiddagen!

**

Motiven..

             

             

             

             

             

             

       

**

Sen blev det för varmt och motljuset för starkt, så det blev en fika med smörgås i 'närområdet' här och sedan återigen in i de svalare Gränderna bland Gamla Stans stenfastigheter..

Tack för mig!

Inlagt 2024-10-17 21:55 | Läst 94 ggr. | Permalink
Intressant att hänga med på en tur. Var det bara tillfälligt den hade bojat upp sig? Under pandemin så gick ju kryssningsfartygen bara runt mellan städerna och man fick se staden från båten, men nu skulle man bli ganska sur om man kom till Stockholm och bara fick titta från båten, även om det var snygg dimma. Känns som när man ”besökt” vissa städer genom att enbart ha skiftade flyg vid en flygplatsen.

Cyklarna gjorde sog ganska fint i dimman tyckte jag

Läste att man på vissa platser tar hutlösa avgifter för att ansluta en solcellsanläggning till elnätet, en villaägare kunde få betala lika mycket för anslutningen som hela installationen. Elbolagen hävdade att de hade svårt att bli av med överflödig energi, därför priset. Hoppas att de antingen har batteri eller kopplar in sig på nätet så att inte hissarna stannar vid mulet väder eller på nätterna