Om Fotosidans grupp Cityscapes och mycket annat.

Julkortbekymmer, men bloggmaskinen på Fotosidan verkar funka!

Jag brukar skicka julkort med snigelpost och med en egen bild som motiv. I år funderade jag på en rätt så suddig bild från Visby, men fick ett klokt råd av Peter Hennig och  valde i ställer en bild tagen i samband med nyinvigningen av Matteuskyrkan här i Norrköping. Det behövdes lite förklarande text. Lösningen, trodde jag, blev att skriva texten t h på ett liggande A4, vika papperet och lägga bilden där monterad på ett snyggt, nästan antikt papper som jag köpt på Myrorna. Om det pappret skulle ta slut skulle det gå att klistra fotot på vänstra sidan.

Det funkade 20 första utskrifterna. Sen började min för det mesta så pålitliga Brotherskrivare HL 2035  lämna svarta spår på papperet. Jag har gjort rent, fixat det där med Coronawiren men problemet kvarstår. Nu ska jag till Kjell och köpa ny tonerkassett. Hoppas det räcker. Plan B: Gå till bibblan och köpa utskrifter.

WOW! Inlägget här ovan publicerades omgående! Har aldrig hänt förut, och på sistone har det ju varit upp till 12 timmars mellanlagring. Bra jobbat David & Co, hoppas det fortsätter funka så här bra!

Inlagt 2022-12-16 12:29 | Läst 458 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Snygga julkort - men dom där spåren var inte kul! Jag blir jättefrustrerad när jag jobbar kreativt, och något sådant händer.
Fotosidan verkar som sagt gå igång nu, men ännu funkar inte inställningen för puffbild.
Svar från Måns H 2022-12-16 13:03
Tack Peter! Jättejobbigt och lite brådis.

Puffbild har funkat hela tiden för mig, men ganska omständligt. Jag har gjort inställningen som en separat åtgärd, valt "välj uppladdad", letat reda på "rätt" bild, valt "puffbild", sen SPARA, obs man måste spara, sen Ok, OK.
syntax 2022-12-16 13:12
Jag kanske missade "spara" före OK, OK vid detta tillfälle. Man vet aldrig med gamla gubbar... :-)
Jättefin bild till julkorten! Bra att ha en kurator till framställningen av julkort :)

//Anders
Svar från Måns H 2022-12-16 17:29
Tack! Jag la alltså ut förra förslaget här i bloggen och Peter kurerade, mycket försynt men så att jag tänkte om. Det här är min bästa bild i år, fantastisk interiör noga plåtad.
Om jag till äventyrs skulle sätta pengar på tonern eller trumman hade jag nog tippat på den senare. I en del skrivare sitter de ihop, men Brother har dem normalt separerade och ingen av dem har oändlig livslängd. Trumman håller dock längre än tonern normalt sett.
Svar från Måns H 2022-12-16 17:33
Jag har nu installerat ny toner och nu printar maskinen fint igen!

(Det ingår en /svart/ trumma i tonerkassetten, en blank trumma sitter längre in, det är nog den som brukar hålla längre.)

Funderade också på att köpa ny printer, men dom kostar nåt och har med pyttelite toner.
ztenlund 2022-12-16 17:57
Det är alltid svårt med spel. :)
Att det blir som ovan är en typ av effekt som en dålig trumma gärna ger, särskilt om linjen återkommer mer tydligt. Vissa servicemanualer har angivelser om avstånd så att man ska kunna mäta sig till vilken ”rulle” som är boven när omkretsen skiljer.

Trumman är ju den del som tar upp tonern i enlighet med hur sidan ska bli. Tonerkassetten har dock en rulle den tar upp det ifrån, så frågan är om det blivit något knas.

Trumman bör finnas i den ”låda” du sätter tonern i på en Brother, iaf de jag sett. Tillägg: Bör vara den (trumenheten alltså) där wiren du fipplade med sitter också.

Hittade en principsskiss på en laser:
https://www.researchgate.net/figure/Laser-printer-components-and-process-a-Charging-roller-charges-drum-surface-b_fig1_324512052
Svar från Måns H 2022-12-16 21:29
Coronawiren sitter i en lite större låda/kassett och i den finns en blank trumma som jag undvikit att komma i kontakt med. En blank sak.

Tonerkassetten är alltså mindre. Den har en rulle som (åtminstone i den begagnade) är alldeles svart av toner och nog ska vara det.

Tack för länk, kollade och blev en aning klokare.
Seriösa julkortsarbeten, hoppas det fungerade fullt ut.
HaD/Gunte..
Svar från Måns H 2022-12-16 17:38
Tack Gunte!

Julkorten är enda marknadsföringen jag haft för min lilla firma. Det räckte länge.

Printern är igång igen, så nu blir det julkortspyssel igen!
Visst har bloggarna fungerat dåligt ett tag, hoppas det bättrar sig. Spännande julpyssel med julkorten, verkar bli bra.
Svar från Måns H 2022-12-16 17:41
Jag blev klart uppmuntrad av att se bloggen publicerad direkt. Sen lade jag till kommentaren om detta och ny titel. Kommentaren publicerades direkt, tillägget på titeln efter en stund. Hoppas det fortsätter funka så här bra!

Tack för kommentaren om julkorten, nu funkar printern igen och de blir säkert bra.
Snygga julkort och en hederlig gammal skärmaskin har du också. Det underlättar. Vi har ett par stycken på jobbet som jag såg till att de blev kvar när vi flyttade till nya lokaler. Jag klagade till David om bloggarna och det var det antagligen fler som gjorde.
Hälsningar Lena
Svar från Måns H 2022-12-17 12:49
Hej Lena! Korten är kul att jobba med, fantastisk arkitektur återställd i originalskick, printade hos Crimson.

En bra skärmaskin gör det kul att pyssla och är nästan oumbärlig om man ska leverera professionella resultat. Det finns en modell med runt skärblad som är bra för extra långa snitt, jag har haft tillgång till såna och även lämnat en skärtrissa till slipning vilket gjorde susen.

Jag hade en försynt förfrågan hos David, hade dom noterat problemet? Vilket dom hade och skulle åtgärda.