Om Fotosidans grupp Cityscapes och mycket annat.

Dos 4

Inbokning kl 12.32 i Mässhallen låt militäriskt exakt, men på plats precis lagom 12.22 var det lång coronagles kö.  Schemat hade spruckit. Det var lite aprilkyligt, men vi köade svenskt snällt. Då kom jag på att det bara var svenskar i kön. Efter ett tag hörde jag ett par prata finska sinsemellan. Annars hördes bara svenska. Inne i stan hörs mycket arabiska, men inte i den här kön. Parallella samhällen.

Blev insläppt 13.02, sen en kortare kö, sen 1/2 dos Moderna. Eftersom jag mått direkt illa av tidigare vaccin hade jag fått ett illamåendemedel. Det fungerade. Frampå kvällen kände jag mig rätt ruggig och trött.

Idag blev det sovmorron. Det ömmar på injektionsstället men utöver det, tröttheten och ruggigheten så verkar jag klarat mig från biverkningar.

Inlagt 2022-04-27 12:21 | Läst 904 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Fick min fjärde i förra veckan. Hade 14.15 men var färdigvaccinerad 14.05 så de låg före i schemat. Var ganska trött i några dagar. Min 4:e med Pfizer
Svar från Måns H 2022-04-27 20:30
Modernas var halv dos och nu efter 30 timmar känner jag mig tämligen okej. Öm i armen, men (ännu) inget blåmärke och händer och fötter normalstora.
Fick min fjärde för drygt en månad sedan, och blev äntligen litet hängig! Men efter en Alvedon så va allt bra! Undrar va de va i de första tre sprutorna för efter dom kände jag ingenting! ;)
/B
Svar från Måns H 2022-04-27 20:34
Placebo?

Tror inte det.

Men jag liksom infektionsläkaren här i Region Östergötland tror att det kan finnas en viss korrelation mellan hur påverkad man blir och hur vaccinet tagit.
Tre i armen och en på riktigt. Och en sista livrem, fyran, häromveckan. Vågar man känna sig säker?
/Gunnar S
Svar från Måns H 2022-04-27 21:17
Korta svaret, nej. Alla rapporter går ju ut på att man fortfarande kan bli smittad bl a pga att viruset muterar, men att den som smittas och är vaccinerad slipper bli jättesjuk. Blev du jättesjuk?

Jag har klarat mig hittills och siktar på att vara jätteförsiktig även under maj då smittan lär ska peaka.
mombasa 2022-04-27 22:21
Njae, Jag blev litesjuk. Men hustrun tog lite feber och nässelutslag alla fyra gångerna.
/Gunnar S
Svar från Måns H 2022-04-28 00:21
Lite sjuk låter tämligen acceptabelt iallafall jämfört med jättesjuk.
Hej Måns, skönt att få gjort det som går! Jag fick min 4:e för några veckor sen, I är inbokad i slutet av maj. Vi har klarat oss med ömhet efter själva sticket, inte mycket mer. Hälsningar/ Björn
Svar från Måns H 2022-04-28 00:28
Hej Björn! Jag gruvade mig faktiskt eftersom jag varit så pass dålig efter dos 1 och framför allt 2. Och fast de akuta problemen efter dos 3 var måttliga tog det tre månader innan blåmärket på armen gick bort. Men nu ömmar det bara lite på injektionsstället, det är OK och visar kanske att vaccinet "tog". Jag fortsätter att ta det försiktigt - har dock hälsat i hand för första gången på två år. (Min frus hand hålls desto mer.)