Om Fotosidans grupp Cityscapes och mycket annat.

Jakten på stora solkatten

Diset borta, sol och moln.

På väg hem genom Strömparken i Norrköping tyckte jag mig se en  jättestor solkatt på en fasad på andra sidan Strömmen.  Troligen en reflex från onödigt höga nybygget Magnentus Tower med dess intrikata fasad, ett aluminiumfärgat mönster.

Alla bilderna tagna med Pentax K-1 och Pentax FA 35mm

Jag zoomade med fötterna. Jovisst, där var en reflex och ett tänkbart bildmotiv:

Lite närmare. Några bildmässigt störande rör kvar i nedre bildkanten. Jag gissar att de används i samband med luftkonditioneringen. Att ett rör hämtar svalt vatten, ett annat släpper ut vattnet lite varmare:

Ännu lite närmare. Rören kvar i bild:

Nästan framme. Inga rör, motivet OK, solkatten kvar, men bildutsnittet  inte bra:

Sista bilden,  här nedan. Lite fotarbete och lite annan kameravinkling och nu fick bildutsnittet duga. Här finns fasaden mot Motala Ströms svarta vatten.  Byggnadens fot nere i vattnet. Trädet, nåja halva trädet, kvar i bild. Och en  stor solkatt lyser upp delar av fasaden.

Inlagt 2022-03-19 09:37 | Läst 377 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
En härlig serie och ett annorlunda motiv! Och trevligt att Du säga "solkatt" för jag har hört att folk säger "skugga". Mvh Wolfgang
Svar från Måns H 2022-03-19 21:31
Tack Wolfgang! Kul att du gillar serien och motivet. "Solkatt" tror jag för det mesta syftar på nåt litet blänk, kanske stort som just en katt, här var det ju en ganska stor yta.

Kollade nu Svenska Akademins ordlista, där står "liten sol­reflex ofta med­vetet åstad­kommen" --- man skojar lte med en spegel eller liknande föremål.
Snyggt jobbat! Ibland gäller det verkligen att flytta sig millimeter-hit och dit åt alla håll för att få bilden någorlunda som man vill.
Gillar både färg, ljus och utsnitt (sista bilden förstås).
Svar från Måns H 2022-03-19 21:34
Hej Lena! Verkligen kul att du uppskattar letandet och resultatet!