Om Fotosidans grupp Cityscapes och mycket annat.

Stad med spärr

Är det likadant i andra städer?

Här i Norrköping har stadens fäder och mödrar stängt av fler gator än någonsin. VA, fjärrvärme, el, fiber, trädplanteringar, gatuunderhåll, konvertering till byggarbetsplatser, allt på en gång.

Nu till jul har det mest centrala gatukorset också stängts av. Musikhjälpen får disponera både gatorna och Gamla Torget.

På "min" gata som nyss var hårt belastad har det stora lugnet brett ut sig. Iallafall då det gäller biltrafik. Bangers smäller av i vanlig ordning.

Pentax K-1 med Carl Zeiss Jena DDR Flektogon 20mm f2,8 @ f3,5. ISO 1600. 1/15 sek.

Inlagt 2021-12-15 09:19 | Läst 419 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Samma sak i min hemstad. Centrum ser mer ut som en byggarbetsplats. Politikerna har nog överlag för mycket skattepengar att leka med. Hälsar NL
Svar från Måns H 2021-12-15 17:02
Även Eskilstuna alltså.

Jag tror på nån blandning av låga räntor (som man tills i förra veckan trodde skulle förbli låga), eftersatt underhåll av VA-nätet och bredbandsföretag som har gott om lånade pengar.
Ja oj oj oj vad det grävs i Linköping alla grönområden måste bebyggas.
Det har ryktats om att ett projekt har blivit klart i år så det finns höpp
Svar från Måns H 2021-12-15 17:05
Även Linköping. Jag är med i Byggnadsvårdsföreningen och vi lämnade nyligen in synpunkter på tilltänkt rivning och nybyggnad av kv Druvan i centrum. Vi bedömer att staden byter ner sig rejält, projektet är inte bra alls.