En blog om undervattensfoto i första hand, men livet pågår ju även mellan dyken...

Östuna kyrka

Jag vaknade en halvtimme före väckarklockan skulle ringa och såg att det var dimma ute. Övervägde en kort stund, sedan lämnade jag sängvärmen. Nu behöver man inte stiga upp så tidigt för att vara ute när solen går upp. Problemet är att många andra är uppe och på väg till jobbet, så man kan inte stanna med bilen hur som helst, inte ens på småvägarna. Det gjorde att jag till slut hamnade vid Östuna kyrka, där det gick att parkera.

Det var stämningsfullt vid kyrkan och kyrkogården som omgärdades av en stenmur.

Solen hade hunnit en bit över horisonten, men det fanns träd och dimma så det var hanterbart. 

Snarlik den förra bilden, men jag hade svårt att bestämma mej...

När jag lämnade hade det mesta av det magiska ljuset försvunnit, men jag hade fått en fin stund och var väldigt sugen på frukost. 

Hälsningar Lena

Inlagt 2024-09-04 21:08 | Läst 338 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Så gör den sanne fotografen. Masar sig upp, när extra fina motiv lockar!
Alla bilderna är fina, men den sista är verkligen förtätad. Kompositionsmässigt perfekt, tycker jag.
Svar från Lena Holm 2024-09-07 20:36
Tack Peter,
jag bestämmer ibland att jag stiga upp tidigt, även om jag ska till jobbet efteråt. Oftast ger det inte några märkvärdiga bilder men ibland hittar man ett ställe där det plötsligt stämmer. Här hittade jag rätt.
Hälsningar Lena
Hej Lena.
Bra utdelning för dina ansträngningar.
Jag gillar definitivt den sista bäst, där solen bara syns bakom trädet.
Med många vänliga hälsningar från Erik.
Svar från Lena Holm 2024-09-07 20:40
Tack Erik,
det här var en chansning som fungerade och jag gillade verkligen miljön med stenarna på kyrkogården. Den sista bilden var jag mer osäker över, men jag gillade lyktan som kom med till höger.
Hälsningar Lena
Inspirerande! I morse om inte sänghalmens värme hade vunnit, en makalös dimma över fjärden kan jag tänka. Men det går väl fler tåg. (Åker alltid gamla Norrtäljevägen förbi Östuna kyrka på väg mot eller från skärgårdsvistet. Betydligt trevligare än E4:an.) Nu blir det morgonfoto . Tack för inspirationen.
/Gunnar S
Svar från Lena Holm 2024-09-08 20:08
Tack Gunnar,
faktum är att ju senare på hösten det blir, desto längre kan du njuta av sängvärmen och ändå hinna fånga några bilder i gryningsdimman. Alltså "det går fler tåg" och de avgår senare under morgontimmarna :-)
Hälsningar Lena
Hej Lena! Morgonstund har guld i min sägs det, men jag tror att det betyder; bra ljus och chans till bra bilder :) Det visar du prov på här. Hälsningar Mats
Svar från Lena Holm 2024-09-08 20:11
Tack Mats,
visst är det så. Men jag har också insett att de bästa och mest kreativa tankarna numera kommer på morgonen. Jag tjänar på att vara på jobbet tidigt.
Hälsningar Lena
Vacker serie, gillar 2,3 och sista. Härligt med dimma, även om det är enklare nu så har jag inte riktigt kommit ut än, så tidigt på morgonen (men har tänkt på det)
Svar från Lena Holm 2024-09-08 20:14
Tack Peter,
du kan ta det lugnt och vänta en vecka eller två. Dimmiga mornar kan du fota senare eftersom du inte längre har några tider att passa efter fotoutflykten :-)
Hälsningar Lena
Väldigt stämningsfullt! Bra att du bestämde dig för att gå upp. Jag gillar särskilt de tre sista bilderna på slutet. Snyggt med gravstenarna i silhuett och kyrka och lampan i sista.
Hälsningar, Bjarne
Svar från Lena Holm 2024-09-08 20:17
Tack Bjarne,
jag har inte varit på denna plats tidigare och blev överraskad över hur fint det var med gravstenarna. Bilden med kyrkan och lyktan var en chansning för ljuset var inte så fint då, men med lite bearbetning i LR blev det rätt bra.
Hälsningar Lena
Morgonstund har guld i mund. Fina bilder.
Dis och dimma kan göra ett bra motiv ännu bättre.
Svar från Lena Holm 2024-09-08 20:18
Tack Sten,
jag har inte varit på denna plats tidigare och blev glatt överraskad av hur dimman och morgonljuset förgyllde motiven.
Hälsningar Lena
Du hade tur att få det där vackra ljuset.
Så fina bilder, passar ypperligt med miljön du fångade här.
Jag var ut i onsdags men dimman var för tjock så solen orkade inte fram förrän runt kl 11 så det blev mest grått för mig.
Ing-Marie
Svar från Lena Holm 2024-09-08 20:22
Tack Ing-Marie,
ibland blir det för mycket av det goda, känner igen det. Nu hade jag tur för det var precis lagom mycket dimma för solen att tränga igenom.
Hälsningar Lena
Med en miljö och omgivning som gjord för dimfoto blev det kanonbra. Dessutom ger fukten ett lyft så det blir mustiga härliga färger..
HaD/Gunte..
Svar från Lena Holm 2024-09-08 20:24
Tack Gunte,
de har helt rätt beträffande fukten och den ger en extra fin effekt, speciellt på mörka bilder (som ju är din stil :-).
Hälsningar Lena
Lena, vilken härlig känsla i bilderna. Med gravstenarna blir det nästan kusligt.
Hälsningar
Karl
Svar från Lena Holm 2024-09-07 20:43
Tack Karl,
när jag tittade på bilderna efteråt förstår jag att de kan upplevas lite kusliga, och det tycker jag är kul. På plats var de bara stämningsfulla, men det är en annan sak när man tittar på dem i datorn.
Hälsningar Lena