Efter några års uppehåll med bloggande på fotosidan startar jag om 2024. Det kommer mest att handla om fotografi i olika former och en del om hur jag tänker runt mina bilder.

OmTag. En trädstam i vårvärmen.

Som så många gånger förr tog vi en promenad runt Långholmen min hund och jag. Det var ett riktigt härligt väder och vårvärmen verkar äntligen vara här. Jag har tagit promenader på Långholmen med mina hundar sedan länge. Tidigare var det med Kajsa och Sally, två collietjejer och nu är det med Tobbe, en kille av samma ras.

När man alltid har kameran med sig och tar bilder blir det ofta att man tar om bilder som man tagit tidigare, man rör sig i bekanta områden och ser samma saker. Dessutom har man sitt eget sätt att välja sina motiv och det är svårt att tänka nytt, åtminstone för mig.

Jag gick för en tid sedan tillbaka till att försöka tänka mer i svartvitt efter flera år av färgfotograferande. På den analoga tiden plåtade jag under många år nästan uteslutande svartvitt och jag tycker att det är ganska stor skillnad hur jag ser och tänker bild när jag inte plåtar färg. Eller plåtar i färg gör jag ju eftersom jag inte har en svartvit sensor, men jag försöker tänka i svartvitt redan från början så att säga.

Jag har märkt att jag tar färre och lite annorlunda bilder när jag är inställd på svartvitt än när jag plåtar färg. Men så här års är det svårt att vara ”renlärig”, jag vill inte helt missa bilderna i färg när naturen vaknar efter vintervilan.

Trädstammen med sina spännande knölar såg jag i alla fall under promenaden och tyckte att den skulle kunna bli en spännande bild. Självisen tog jag hemma vid skrivbordet med utsträckta armar för några kvällar sedan. Bägge bilderna är konverterade i Silver Efex på lite olika sätt.

Inlagt 2024-04-30 19:25 | Läst 549 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver