Efter några års uppehåll med bloggande på fotosidan startar jag om 2024. Det kommer mest att handla om fotografi i olika former och en del om hur jag tänker runt mina bilder.

OmTag. Dimma och valkasken

I går morse var det dimma, hösten är på ingång och vattentemperaturen är högre än lufttemperaturen på morgnarna. Jag knallade ut på Långholmen för att titta på den beryktade valkasken, trädet är förmodligen en mutation och var omtalat redan på 1600-talet.

Ett gammalt och säreget träd med andra ord, lite synd att det är mer eller mindre undangömt bland båtklubbar och uppställningsplatser, å andra sidan kanske det bidragit till att trädet fått vara ifred. Om ni har vägarna förbi Långholmen så passa på att titta på valkasken, ett unikt träd som stått på platsen genom århundraden.

Inlagt 2014-08-31 17:04 | Läst 1891 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Härlig bild på det imponerande gamla trädet med så mycket former!
Ett kort ögonblick trodde jag vi skulle få veta mer om den isländska motsvarigheten till kaffekask, men istället får vi se ett mäktigt träd. Och jag är lika glad för det :)
Oj, vilket maffigt träd. Tänk så mycket som det trädet varit med om, och fått höra:) Vet man något om hur många hundra år gammalt det är?
Tack ska ni ha.
Ingemar, jag vet inte om någon vet exakt ålder på trädet, det enda jag lyckats ta reda på är att det var omtalat redan på 1600-talet.
-affe
Ingemar Svensson 2014-08-31 22:43
Imponerande, tack Alf!