Annons
Användarnamn: Semiramis
Bor: FRÖVI
Kategori: Amatörfotograf
Började fotografera: 1988
Medlem sedan: 2007-03-17
Senast inloggad:

Dalkulla i förskingringen.
Fotograferar.
Funderar.

-----

När vi har brutit den sista kvisten,
förgiftat den sista vattendroppen,
förorenat den sista luften,
då skall vi märka att pengar varken går att äta, dricka eller andas!

-----

Medlem i grupperna



Vem är jag?


Mina intressen:
Landskap, Macro, Vilda djur, Porträtt, Husdjur / Tamdjur, Natur, Växter, insekter, naturdetalj

Jag fotograferar helst med digitalkamera och då helst i färg. Jag hittar mina motiv mestadels ute, och motiven är oftast stilla. Motiven hittar jag med macro, och när jag exponerar så tar jag hjälp av känsla. När jag surfar på Fotosidan.se så gör jag det med Windows och jag tycker bilder är roligast.

Mitt bästa fotominne:
Har jag förhoppningsvis framför mig! Men än så länge håller jag Borneoresan som ett av mina största ögonblick. Att få möta näsapor på så pass nära håll kommer att bli ganska oslagbart :o)

Mitt sämsta fotominne:
Många missar på Borneo förståss med tidspress och ovan miljö. Vill kanske inte gå in på detaljer just nu men det kunde ha varit många fler bilder med hem än vad det nu blev :o) Hemma har jag missat kamerainställningar många gånger då jag tyvärr bara kan fotografera med vänstra ögat mot sökaren och med andra ord lämnar det fritt spelrum för min näsa att ställa om alla inställningar som är möjliga under tiden jag ställer in skärpan... Jag säger bara ISO 1600... Många gånger...

Min största inspiration:
Djur och natur! Fantastiska fotografer och deras spännande bilder! Musik, böcker och poesi. Känslor, reaktioner. Ljuset! Och för all del, Mörkret!

Jag fikar helst:
Ja, det gör jag ju inte så mycket. Jag har fortfarande inte lärt mig dricka kaffe :o) Men jag växer väl upp jag med någon gång! Men stekt ägg på hårt bröd, varm choklad i termos att intagas ute på Sörön är ju oerhört trevligt!

I kameraväskan har jag alltid:
För mycket och det är alldeles för tungt. Extra av allt köpte jag inför Borneoresan så jag inte skulle sitta där ute med oladdade batterier eller fulla minneskort. Förstår inte att jag orkade släpa på allt! Allt höll på att gå snett i alla fall för kontakterna var så annorlunda att vi inte kunde ladda vare sig mobil eller kamerabatteri med den utrustning vi hade med oss, men det löste sig tack och lov! Normalt när jag går ut tar jag bara kamera på armen och väljer ett objektiv och så får det bli de bilder det blir!

Drömbilden är:
Drömbilden är något jag hoppas att jag aldrig tar för vad gör man sedan? Annars har jag många bilder jag drömmer om att fånga, men kanske är det ändå platser som jag drömmer om. Tänk att få fotografera på Påskön? Det vore väl en drömbild det!

 
Det som är i färg
Vanligt
0 bilder
Naturligt
Vanligt
0 bilder
Ett Gräsligt Album
Vanligt
0 bilder
Borneo
Vanligt
0 bilder
I Semiramis Trädgårdar
Vanligt
8 bilder
Alla dessa härliga katter
Vanligt
0 bilder
I Vår Herres Hage
Vanligt
2 bilder
 
 
ANNONS