Annons
Användarnamn: Kristofer F
Bor: Hudiksvall, Gävleborgs län (visa på kartan)
Kategori: Amatörfotograf
Började fotografera: 2004
Medlem sedan: 2005-08-12
Senast inloggad:

Fotointresset vaknade med köpet av en digitalkamera i december 2004. Att kunna ta hur många kort som helst och direkt se resultatet var ju hur kul som helst! Började snart fundera på varför bilderna ofta inte blev så bra... Vilket ledde till att jag började lära mig grundläggande fotografering: Ljusmätning, exponering, vitbalans, etc. Det var riktigt roligt! Efter två år eller så tyckte jag att jag hade vuxit ur den första kompaktkameran och gick över till systemkameror, både digitala och analoga.

Så småningom började intresset handla mer om bilden än om prylen. Det var prylintresset som först fick mig intresserad av foto, men det som har fått mig att stanna är att jag tycker att fotograferingen hjälper mig att se på världen runtomkring med andra ögon. Fotograferingen har gjort att jag har fått upp ögonen för så mycket som är vackert som jag förut inte lade märke till. Skönheten i världen runtomkring och skönheten i en fin bild hemma är det som gör att jag fortfarande lägger ner tid och pengar på fotografering.

Vackert ljus och vackra färger är något som jag fascineras starkt av. En någorlunda hyfsad komposition, ett hyfsat motiv, vackert ljus och vackra färger - det är drömbilden för mig. Jag tycker förstås också om mer "konstnärliga" bilder, men klarar inte av att få till dem själv.

Bildbehandling i datorn är inte riktigt min grej. Jag har förstått hur man beskär bilder, ändrar inställningar för "framkallning" från raw-format och lättar upp skuggor med automatiskt toningverktyg, Sedan ett antal år tar jag mest kort i raw-format och "framkallar" hemma vid datorn. Visst skulle jag vilja kunna mer om bildbehandling än jag gör men tiden räcker inte till, vare sig till att lära sig eller att hålla på med det.

Jag vill inte påstå att jag är någon särskilt avancerad fotograf. Glad amatör, kanske, som tycker det är roligt att ha en hobby och gärna tar kort på familjen (hustru och son), landskap, djur, natur, etc! Fotografering gör mig glad och det är gott så, mer än det behövs väl egentligen inte!

Vem är jag?


Mina intressen:
Landskap, Macro, Barn, Porträtt, Husdjur / Tamdjur, Utrustning, Natur, Växter, insekter, naturdetalj

Jag fotograferar helst med digitalkamera och då helst i färg. Jag hittar mina motiv mestadels ute, och motiven är oftast rörliga. Motiven hittar jag med tele, och när jag exponerar så tar jag hjälp av känsla. När jag surfar på Fotosidan.se så gör jag det med Windows och jag tycker forum är roligast.

 
Familjebilder
Vanligt
5 bilder
Landskap
Vanligt
1 bilder
På stranden
Vanligt
1 bilder
Båtar
Vanligt
1 bilder
 
 
ANNONS