** Idag gör vi arbeten på vårt system, kortare störningar och nedtid kan förekomma. **

Annons
Användarnamn: Jakob_Bjerke
Ålder: 55 år
Bor: Karlstad, Värmlands län (visa på kartan)
Kategori: Amatörfotograf
Började fotografera: 1979
Medlem sedan: 2004-06-01
Senast inloggad:

Jag började fotografera tidigt, eftersom jag fick en gammal kamera av min mor, som fotograferar väldigt mycket. Mitt första fotoalbum med egna bilder är från 70-talet och jag var väl en 8-10 år. Det var 110-film och engångsblixtar. Jag fotade lite grand runtomkring där jag bodde då (Tynnered, Göteborg).

Nästa kamera var en Canon AF35 (enkel motorkamera) som jag fick för att kunna ta bilder på olika resor. I min ungdom lånade jag min mors gamla Nikon systemkamera med olika objektiv, bla Macro/zoom. Provade en del svartvitt och mörkrum.

Nästa kamera blev en Minolta Vectis Weathermatic (APS) som är vattentät till 10 meter. Eftersom jag är dykare har det blivit en hel del urkassa bilder under vattnet. Dyrt!

Jag insåg tidigt att jag gillar strukturer och ljuskontraster, så kranar, hamnar, skrot och andra samhällsrester är mina favoritmotiv.

Jag har sysslat mycket med "semesterdokumentation" och gör så fortfarande. Inget är så bra för minnet som ett foto. Fast tråkigt för andra att titta på. Minst fem 40-rullar per resa, ca 2-6 ggr om året har det blivit. Nu när jag kör digitalt blir det mycket mer intressanta bilder och även konstnärliga - och framförallt billigare!

Till digitalkameran har jag ett undervattenshus, vilket gör att man nu kan gödsla med bilder under vattnet. Eftersom jag har svårt för att lära mig när det tar lång tid från exponering till resultat är digitalteknik en turboskjuts i lärandeprocessen.

Vem är jag?


Mina intressen:
Landskap, Macro, Action / Äventyr, Arkitektur, Digital efterbehandling, Produkter

 
ANNONS